Breaking news

Guvernul Ponta a publicat în Monitorul Oficial hotărârea privind privatizarea CFR Marfă

loading...

Privatizarea CFR Marfă este oficială. Guvernul Ponta a publicat miercuri seară în Monitorul Oficial, Hotărârea de Guvern pentru aprobarea condiţiilor de privatizare a companiei feroviare.

ponta - cfr marfaDupă declarații incendiare și pasări de responsabilitate între Palate și CSAT, Ponta a cedat iar Băsescu, din nou, a câștigat.

La o zi de la întoarcerea din vacanța petrecută la Miami, Ponta a dat undă verde, publicării în Monitorul Oficial a Hotărârii de Guvern privind privatizarea companiei de stat CFR Marfă.

Privatizarea a 51% din acţiunile CFR Marfă către SC Grup Feroviar Român, a fost publicată, miercuri seară, în Monitorul Oficial. Începând de azi, Gruia Stoica, patronul GFR, are la dispoziție 60 de zile pentru a face plata celor 200 de milioane de euro oferiți pe pachetul majoritar de acțiuni.

Premierul Victor Ponta a anunțat pe 24 iulie 2013, într-o conferință de presă susținută la Palatul Victoria că a aprobat ordonanța de urgență privind privatizarea CFR Marfă.

Bălciul televizat pe marginea privatizării CFR MArfă a început pe 22 iulie, când Băsescu a spus că Guvernul ar trebui să desfăşoare toate demersurile pentru a nu bloca privatizarea CFR Marfă.

Replica lui Ponta a venit la două zile după ce a trimis ordonanța privind privatizarea CFR Maarfă, spre avizare la CSAT. Băsescu a tunat și fulgerat spunând că CSAT nu are competența de a aviza privatizări și că Ponta să facă bine să finalizeze privatizarea CFR Marfă.

Și după o ședință de CSAT urgentă făcută fix când Ponta plecase din țară, în concediu la Miami, în care s-a discutat privatizarea CFR Marfă dar fără vreun rezultat, premierul a cedat.

GFR, parte a grupului Grampet, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, a fost declarat la 20 iunie câştigător în procesul de privatizare a CFR Marfă, oferind un preţ de 202 milioane euro pentru pachetul de 51% din acţiuni şi asumându-şi investiţii de 900 milioane lei plus 1,5 milioane euro investiţii de mediu.

Dacă în cele 60 de zile pe care le are la dispoziție, GFR nu face plata celor 200 de milioane de euro, Gruia Stoica pierde licitația.

loading...