Breaking news

Guvernul nu susține introducerea pensiilor speciale pentru parlamentari

loading...

Guvernul României nu vrea introducerea de pensii speciale pentru senatori și deputați. Anunțul a fost făcut marți, de Ministrul Muncii, Rovana Plumb.

camera deputatilorGuvernul Ponta nu susține proiectul de lege prin care se introduc pensii speciale pentru parlamentari.

Punctul de vedere al ministerului, respectiv al Guvernului, este de a nu susține introducerea pensiilor speciale pentru tot ceea ce înseamnă parlamentari. Noi considerăm că este absolut necesar să existe un sistem unitar de pensii, un sistem care să nu acorde pentru anumite categorii sau pentru o anumită categorie privilegii, astfel încât să putem să avem în sistemul de pensii o unitate de măsură care să fie aceeași și pentru cei care au lucrat în diversele sectoare economice de activitate și care în momentul de față primesc pensie în conformitate cu legea care este în vigoare“, a spus Plumb la Palatul Parlamentului.

Ministrul a adăugat că Guvernul susține în continuare proiectul de lege care se referă la pensiile pentru personalul civil navigabil, proiect care a fost adoptat de Parlament, dar a fost retrimis spre examinare de președintele Traian Băsescu.

În ceea ce privește personalul civil navigabil, sunt foarte multe hotărâri judecătorești definitive prin care trebuie să i se returneze aceste drepturi iar odată ce a fost susținut, din punctul meu de vedere, proiectul va fi susținut și în continuare“, a afirmat ministrul Muncii.

Comisia pentru muncă a Camerei Deputaților are pe ordinea de zi a dezbaterilor de marți un proiect de lege în care se propune introducerea pensiilor speciale pentru parlamentari.

loading...