Breaking news

Guvernul modernizează Complexul Olimpic Sydney 2000 de la Izvorani

Guvernul României a aprobat, în ședința de miercuri, modernizarea bazei vechi a Complexului Olimpic Sydney 2000 Izvorani din comuna Ciolpani, județul Ilfov, cea mai cunoscută bază multisport din România.

Lucrările sunt necesare întrucât complexul nu mai corespunde cerințelor internaționale de pregătire pentru a face performanță și înaltă performanță și are nevoie de îmbunătățirea condițiilor de pregătire, refacere și recuperare a sportivilor, de respectarea normelor internaționale privind echipamentele și spațiile de cazare și masă, formare profesională și perfecționarea specialiștilor și, nu în ultimul rând, de reducerea emisiilor de CO2 și de sustenabilitatea infrastructurii, conform normelor europene.

Astfel, centrul va fi reorganizat la standarde optime de funcționare și va dispune de dotări moderne pentru antrenamente, competiții și evenimente cu caracter sportiv (precum tenis de masă, lupte, karate, box, sambo, tir cu arcul, scrimă, gimnastică ritmică), conferințe cu teme sportive și spații de recuperare pentru sportivi. Totodată, va fi modernizat și dotat bazinul folosit pentru recuperarea sportivilor după antrenamente.

Valoarea totală a investiției este de 208.740.000 de lei, din care Ministerul Dezvoltării va asigura suma de 204.894.000 de lei, diferența de 3.846.000 lei fiind suportată de Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

>