Breaking news

Guvernul ia bani de la spitale și drumuri și dă pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului

loading...

Guvernul României a tăiat bani de la Sănătate și Transporturi ca să poată finanța cu 25 de miliarde de lei lucrările de construire a Catedralei Mântuirii Neamului.

catedralaCatedrala Mântuirii Neamului reprezintă o prioritate pentru actualul Guvern al României. Mastodontul din beton al Preafericitului Patriarh Daniel a primit la rectificarea bugetară fabuloasa sumă de 25 de milioane de lei. În timp ce de la Transporturi, Guvernul a tăiat un miliard de lei vechi.

“Bugetul alocat la rectificare cultelor este de 67 de milioane de lei. Din cele 67 de milioane de lei, 25 de milioane de lei sunt pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Neamului”, a spus ministrul Eugen Teodorovici.

În luna iunie, Catedrala Mântuirii Neamului era finalizată în proporție de 60%, iar în 2017 ar putea fi gata pentru a fi ţinute slujbe, costurile pentru lucrările “la roşu” fiind de circa 100 de milioane de euro.

În cei aproape patru ani de construcție, s-au cheltuit 46 milioane euro pentru Catedrală, sumă în care sunt incluse taxe, salarii și avize.

Pentru a fi gata la ”roșu”, ar mai nevoie de încă 45 de milioane de euro.

Catedrala Mântuirii Neamului va costa circa 200 milioane euro și va fi dotată cu turlă zgărie-nori, săli polivalente şi apartamente de protocol pentru preoţi, heliport şi adăpost antiatomic.

La Catedrala Neamului se vor folosi 100.000 de metri cub de beton, 45.000 de tone de armătură rigidă şi aproximativ 25.000 de tone de armătură flexibilă, de zece ori mai mult decât la un bloc de zece etaje.

Catedrala Mântuirii Neamului se va ridica până la 120 de metri înălţime, va avea tot atâta lungime şi va putea adăposti aproximativ 5.000 de credincioşi. Spaţiul liturgic principal de la parter este completat de două săli polivalente în subsol, plus galerii şi spaţii expoziţionale cu circuit de vizitare la nivelurile superioare.

loading...

Cmentariile sunt închise

English English French French Italian Italian Romanian Romanian