Breaking news

Guvernul decretează stare de alertă în trei județe afectate de viscol

Guvernul Ponta a decis în ședința de luni, decretarea stării de alertă în județele Vrancea, Buzău și Brăila din cauza ninsorilor abundente și a viscolului.

drumuri inchise de zapadaStarea de alertă permite o intervenție mai rapidă a autorităților locale, centrale și a Armatei cât și acordarea de ajutoare materiale sinistraților din cele trei județe.

Decizia de a zi a Guvernului Ponta vine ca urmare a codului roșu de ninsori emis duminică de Agenția Națională de Meteorologie.

Starea de alertă a fost luată la propunerea vicepremierului Liviu Dragnea.

În judeţul Vrancea, duminică aseară se înregistrau, în mod oficial, aproape 38.000 de oameni izolaţi în 40 de sate.

Peste 8000 de salvatori şi sute de utilaje de deszăpezire de la CNADNR, IGSU și Armată, au fost trimise în zonele cu probleme. Sute de militari au participat la operaţiunile de salvare ale unor oameni blocaţi pe drumuri sau izolaţi în localităţi.

Din păcate, cel puţin şase oameni au murit, 800 de români au rămas blocaţi pe drumuri, în maşini, zeci de sate sunt rupte de restul lumii şi zeci de bolnavi au fost scoşi de echipele de salvare din ghearele morţii.

În opt judeţe din sud-estul ţării este cod portocaliu de viscol şi ninsori puternice, în timp ce alte 9 judeţe, inclusiv Capitala, sunt sub cod galben.

>