Breaking news

Guvernul a înființat o agenție care va administra bunurile sechestrate

Guvernul Ponta a decis miercuri, înființarea unei Agenții care să administreze toate bunurile sechestrate. Noua structură va funcționa în subordinea Ministerului Justiției.

agentie pentru bunurile sechestrateLa propunerea Ministerului Justiției, Guvernul a adoptat în şedinţa de miercuri, 10 decembrie, un Memorandum prin care se înfiinţează, în subordinea Ministerului Justiţiei, o agenţie dedicată gestionării bunurilor sechestrate în cadru procesual-penal.

Noua structură va deveni operaţională până la sfârşitul lunii martie 2015 şi va dispune de 30 de posturi, rolul ei fiind de a administra bunurile sechestrate în cadrul unor proceduri penale, activitate care, în prezent, se realizează de mai multe instituții, ceea ce creează dificultăți în gestionarea și, ulterior, valorificarea acestora.

„Ori de câte ori am avut ocazia am susținut că un factor esențial pentru pedepsirea celor care au încălcat legea, dar și pentru descurajarea producerii de noi infracțiuni este recuperarea prejudiciilor pentru că nimeni nu comite o infracțiune dacă știe că nu se poate alege cu un câștig material. Înfiinţarea acestei structuri în cadrul MJ va permite ca bunurile care în prezent se depreciază pe durata procedurilor judiciare, pierzându-și din valoare, să fie corect şi eficient administrate astfel încât în final să avem un grad cât mai ridicat de valorificare a acestora şi, implicit, să alimentăm bugetul de stat cu sume cât mai mari de bani”, a declarat Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc.

Noua structură va avea un rol de coordonare şi decizie, în cooperare cu ANAF, a activităţii de valorificare a bunurilor confiscate.

>