Breaking news

Guvernul a aprobat înființarea Gărzii de Coastă

loading...

În ședința de meircuri, Guvernul României a decis înfiinţarea Gărzii de Coastă în zona litoralului Mării Negre, a Dunării Maritime şi a Deltei Dunării.

politiadefrontieraGarda de Coastă va fi organizată la nivelul administrativ al judeţelor Constanţa şi Tulcea şi va avea ca zonă de competenţă suprafaţa din teritoriul naţional constituită din zona de frontieră corespunzătoare judeţelor Constanţa şi Tulcea, Dunărea maritimă, Canalul Dunărea-Marea Neagră, apele maritime interioare, marea teritorială, zona contiguă şi zona economică exclusivă.

Înfiinţarea se face prin reorganizarea Inspectoratelor Judeţene ale Poliţiei de Frontieră Constanţa şi Tulcea, care se desfiinţează.

Actul normativ vizează, de asemenea, organizarea, la nivelul Judeţelor Brăila şi Ialomiţa, a unor Sectoare ale Poliţiei de frontieră ce vor fi subordonate Gărzii de Coastă, Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Galaţi şi Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Călăraşi.

Beneficiile pe care le aduce această nouă organizare vizează coordonarea unitară a activităţilor specifice derulate de Poliţia de Frontieră Română la frontiera maritimă şi fluvială, asigurarea unui înalt nivel de supraveghere şi control la frontiera maritimă a României, asigurarea respectării regimului juridic al frontierei de stat în zona de competenţă a Poliţiei de Frontieră Române la Marea Neagră şi Dunărea maritimă, precum şi combaterea migraţiei ilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere în zona de responsabilitate.

loading...