Breaking news

Guvernul a adoptat proiectul de lege privind confiscarea averilor ilicite

Proiectul de lege prin care averile ilicite pot fi confiscate a fost adoptat de Guvern. Proiectul iniţiat de Ministerul Justiţiei va fi trimis Parlamentului pentru aprobare.

avere

Emil Boc crede despre acest document că este „superior şi mult mai eficient” decât proiectul depus de Opoziţie.

„Această modificare a Codului Penal dă o satisfacţie opiniei publice, în sensul că autorităţile statului vor putea să confişte averile ilicite ale acelor persoane care au săvârşit infracţiuni şi care nu pot justifica, cu mijloace legale, averea pe care o au. Potrivit prevederilor din actul normativ, pentru a se aplica această instituţie a confiscării extinse, este vorba de existenţa săvârşirii unei infracţiuni pentru care legea să prevadă o pedeapsă mai mare de cinci ani şi în cadrul aceluiaşi proces se poate dispune şi confiscarea altei părţi a  averii pentru care nu există documente justificative”.

După aprobarea documentului, care va deveni lege după votul Parlamentului, autorităţile vor putea confisca averile ilicite ale persoanelor care au săvârşit infracţiuni, dar şi în cazul în care nu se poate dovedi provenienţa lor.