Gustul mâncării de acasă

Dorul de gustul mâncării bunicii sau a mamei poate fi copleșitor, indiferent de poftele sau starea ta sufletească. Nu mereu există timp pentru a te ocupa de gătit, mai ales după o zi la birou, iar mâncarea de tip Fast-food nu va fi niciodată o opțiune sănătoasă, așa că acum ai șansa de a comanda direct la tine acasă mâncăruri făcute cu drag și cu ingrediente de cea mai bună calitate, astfel încât prânzul sau cina ta să fie una bogată în nutrienți, cu ajutorul internetului.

Iată câteva sugestii pentru un meniu copios în diferite perioade ale zilei

Pentru prânz, poți începe cu una din supele disponibile, precum cea de pui cu găluște, cu tăieței sau cea muntenească de fasole, pentru un gust mai rustic, ca la bunici acasă. De asemenea, borșul țărănesc cu perișoare sau ciorba de văcuță nu merită ratate, iar în cazul în care ții post sau ești vegetarian, ciorba de legume este alegerea perfectă. Pentru felul doi, poți alege între preparate din pui, porc, vită, curcan și pește, alături de garnituri de legume sau orez.

Dacă dorești să închei ziua într-un fel cât mai confortabil, poți comanda pentru cină o porție de mâncare proaspăt scoasă din cuptor, cu mirosuri îmbietoare, precum lasagna, zucchini și roșii gratinate la tavă, pui gratinat cu orez sau cartofi sau o porție de varză a la Cluj. Dacă dorești ceva mai tradițional românesc, poți alege dintre ardei umpluți, sarmale în foi de viță sau pui ca la bunica. În cazul în care ții post sau ești vegetarian, iahnia de fasole sau ghiveciul cu legume sunt alegerile perfecte pentru tine.

Dacă ești un pofticios al dulciurilor dar nu ai timp sau energie pentru a face o tavă întreagă de prăjitură, poți comanda câte o porție de: cremșnit, negresă, plăcintă cu gem, chec sau lămâiță. Dacă dorești ceva din portofoliul internațional, te poți bucura de o “felie de lapte”, o felie de Tosca D’Italia sau o felie de Brigadeiro. Este mult mai sănătos să consumi din când în când un desert făcut de casă decât unul din magazin, care poate conține aditivi și alte chimicale pentru a rezista în fața timpului petrecut pe raft.

Dacă meniul pare prea copleșitor și nu știi care dintre aceste bunătăți să le comanzi, mergi pe alegerea Chef-ului, care are Rețetele sale preferate și dorește să le împartă și cu ceilalți.  Toate acestea sunt disponibile online, pe site-ul celor de la FoodNation.Ro, unde poți găsi mâncare gătită de livrare la prețuri convenabile, după posibilitățile tale. De asemenea, de la rubricile speciale Totul sub 10 lei sau Reduceri poți comanda mâncăruri la prețuri speciale per porție. Nici cei mici nu sunt neglijați, oferă-i copilului tău o porție de șnițel și un piure de cartofi în cazul în care nu reușești să îi „faci poftele”.

Așadar, dacă nu ai timp sau nu ai chef să gătești, la un click distanță stă un prânz copios, special făcut pentru poftele și gusturile tale, cu un parfum de „acasă”.

Sursa foto: Unsplash.com

>