Breaking news

Grup infracţional specializat în trafic de minori și persoane, destructurat de DIICOT

Procurorii DIICOT, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul IGPR – DCCO, au destructurat un grup infracţional, format din 17 persoane, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi trafic de persoane.

DIICOTMarți dimineață, procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat un număr de 18 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov, Ialomiţa şi Călăraşi, la locuinţele învinuiţilor şi la sediul unei instituţii de asistenţă socială cu caracter privat.

În fapt, se reţine că, sub coordonarea liderului grupării, învinuitul Gheorghe Gheorghe, membrii grupării au acţionat în scopul obţinerii unor beneficii financiare substanţiale din exploatarea sexuală a  mai multor victime, majore şi minore. Procurorii D.I.I.C.O.T. au identificat până în prezent un număr de 19 părţi vătămate, recrutate de către învinuiţi, prin promisiuni de asigurare a unui loc de muncă,  victimele fiind însă obligate la practicarea prostituţiei în cluburi aflate pe teritoriul Austriei”, se arată în comunicatul de presă al DIICOT.

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrala vor fi audiate 15 persoane, urmând ca după finalizarea audierilor, faţă de învinuiţi să fie dispuse măsurile legale în cauză.