Breaking news

Grevă spontană la Ministerul de Finanțe

Angajații Ministerului de Finanțe și cei din administrația fiscală au declanșat o grevă spontană, nemulțumiți că nu și-au primit stimulentele slaraiale de două luni.functionariProtestatarii sunt hotărâți să nu plece din sediul Ministeruluid e Finanțe până ce nu vor discuta cu ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu.

Protestatarii spun că fără aceste stimulente, a căror valoare poate atinge şi valoarea unui salariu brut, nu mai pot avea un trai decent, în condiţiile în care salariile le-au fost reduse, deja, cu 25%.

ANAF şi Garda Financiară au un fond extrabugetar care este alimentat cu banii încasaţi din amenzi. Din acest fond, angajaţii de la Finanţe primesc, lunar, aşa-numitele stimulente.

Angajaţii au ieşit pe holurile ministerului şi strigă: „Hoţii, hoţii, ne vrem banii înapoi!”.”Aşteptăm să vină orice reprezentant al ministerului să discute cu noi pentru a se găsi o soluţie. Nimeni nu ne-a explicat de ce nu ne mai primim stimulentele”, a dclarat la Realitatea TV, un funcţionar din minister.

Sute de funcţionari protestează în acest moment la Constanţa, Deva, Timişoara, Braşov, Ploieşti şi Alba Iulia. Vasile Marica susţine că circa 25.000 de oameni pot intra în proteste spontane.

Angajaţii din minister s-au certat cu o reprezentantă a SED LEX, care pretindea că îi reprezintă şi au invitat-o să plece. Funcţionarii sunt hotărâţi să îşi facă dreptate singuri.

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, discută la această oră cu reprezentanţi ai angajaţilor din MFP despre plata stimulentelor la veniturile salariale.