Breaking news

Grevă spontană la mai multe oficii poștale din București

Angajații Poștei Române din București au ieșit luni în stradă. Aceștia au declanșat o grevă spontană în fața oficiilor poștale, nemulțumiți de salarii și condițiile de muncă.

posta-romanaPeste 1000 de angajaţi ai Poştei Române, au ieşit luni, în stradă în cadrul unui protest spontan, declanșat în fața oficiilor poștale.

Angajații Poștei sunt nemulțumiți de ultimele măsuri luate de conducerea companiei prin care li se reduc salariile și li se încarcă volumul de muncă.

Mai exact, pentru  a face economie, conducerea Poștei a decis să reducă programul de muncă de la 8 la 6 ore, pentru 10.000 de salariați, salariile urmând să reflecte aceste ore de muncă.

Protestul a început luni dimineață în jurul orei 11,00 și în doar o oră angajați de la 16 oficii poștale din Capitală au oprit lucrul și s-au alăturat protestului.

Și angajații care lucrează la depozitul central al Poştei, au oprit lucru.

Din cauza disponibilizărilor, volumul de muncă a crescut, însă venitul este foarte mic.

Conducerea Poştei Române încearcă să invite liderii de sindicat la negocieri pentru a stopa acest protest spontan.

Între timp oamenii care vin la Poștă sunt supărați că nu pot beneficia de serviciile poștale, manifestându-și nemulțumirea vehement față de acțiunea poștașilor.

Poșta Română are datorii de 100 de milioane de euro și este în procedură de privatizare. Guvernul Ponta cere o garanție de două milioane de lei pentru cei care vor să participe la licitația de vânzare a 51% din acțiunile Poștei Române.