Breaking news

Greva spontană de la ministerul de finanțe, i-a amploare în toată țara

Protestul spontan al angajaților din Ministerul Finanțelor Publice s-a generalizat în majoritatea orașelor reședință de județ din România. Oamenii sunt nemulțumiți că nu și-au primit stimulentele de două luni de zile și nu maia cceptă să primească salarii de mizeri până la 600 lei.

proteste_minsiterul_de_finanteGreva spontană ia amploare în toată țara. Protestatarii,  angajaţi ai Ministerului de Finanţe au urcat pe holul de la primul etaj al instituţiei, unde se află cabinetul ministrului Gheorghe Ialomiţianu și nu vor să plece până ce nu vor primi sporurile. Oamenii strigă în cor demisia ministrului Ialomițeanu.

Salariaţii din sediul central al Ministerului Finanţelor, dar şi din Agenţia Naţională de Administrare Fiscală reclamă că după eliminarea sporurilor veniturile lor au scăzut drastic, după ce anterior salariile de bază le-au fost reduse cu 25%.

Ministrul de Finanţe refuză să acorde stimulentele pentru că îi este frică de Traian Băsescu, susţine preşedintele SED Lex, Vasile Marica.

Vicepreședintele Pro Lex, Florin Vâlnei a declarat în direct la Realitatea TV că polițiștii și-au declarat sprijinul total cu protestatarii de la finanțe și că îi susțin în demersul lor.