Breaking news

Greva spontană de la CFR a blocat în gări peste 138 de trenuri care au acumulat întârzieri de peste 10.000 de minute

Din cauza grevei spontane a angajaților CFR, declanșată miercuri dimineață, 138 de trenuri au acumulat întârzieri de 10.468 de minute.

tren calatoriGreva spontană a fost declanșată miercuri dimineață la ora 7.00 de salariaţii sucursalelor CF Bucureşti, Craiova, Cluj, Iaşi, Galaţi şi Constanţa, din cauza faptului că salariile pe luna decembrie, au întârziat o zi.

Protestul spontan a durat două ore, timp în care a fost afectată circulaţia a 138 de trenuri, care erau înscrise în grafic pe raza regionalelor Bucureşti, Craiova, Cluj, Iaşi, Galaţi şi Constanţa.

Protestul spontan a fost declanşat, prin încetarea activităţii, din cauza întârzierii cu o zi a plăţii salariului (lichidarea) pe luna decembrie.

În intervalul orar 7.00-9.00, 138 de trenuri nu au fost expediate din staţii sau au fost oprite în staţiile intermediare, acestea urmând să ajungă la destinaţie cu întârzieri foarte mari.

Pe perioada încetării activităţii, niciun tren nu a fost oprit pe traseu, ci doar în staţii.

Începând cu ora 9.00 au fost repuse în circulaţie toate trenurile afectate de protestul angajaţilor de pe raza regionalelor regionalelor Bucureşti, Craiova, Cluj, Iaşi, Galaţi şi Constanţa.

În intervalul orar 7.00-9.00, cele 138 de trenuri aflate în grafic au înregistrat întârzieri totale de 10.468 de minute

Reprezentanţii administraţiei au înştiinţat federaţiile sindicale, cu puţin timp în urmă, că joi 17.01.2013, salariaţii vor primi ce-a de a doua tranşă (lichidarea) aferentă lunii decembrie.