Breaking news

GREVĂ japoneză la CFR timp de trei zile. Angajaţii vor salarii mai mari, tichete de masă și tichete de vacanță

Angajaţii CFR au intrat de azi, în grevă japoneză, nemulţumiţi că nu le-au fost majorate salariile cu 105 și că nu primesc tichete de masă şi vouchere de vacanţă. Dacă solicitările nu le vor fi rezolvate, sindicaliștii feroviari amenință cu greva generală.

cfr marfaTimp de trei zile, sindicaliştii din transportul feroviar vor fi în grevă japoneză de marţi până joi, nemulţumiţi că, în urma discuţiilor de până acum, avute cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor, nu au obţinut decât promisiuni.

Sindicaliştii avertizează că, în cazul în care cererile lor nu vor fi soluţionate, vor declanşa greva generală începând din 1 octombrie.

Angajaţii din CFR solicită semnarea contractului colectiv de muncă până cel târziu pe 30 septembrie, creşterea salariilor cu cel puţin 10 la sută, acordarea de tichete de masă pentru toate zilele lucrătoare, acordarea de vouchere de vacanţă începând cu 1 ianuarie 2016 şi o politică de personal care să asigure funcţionarea în bune condiţii a acestui domeniu legat direct şi explicit de siguranţa naţională.

Liderii organizaţiilor sindicale din domeniul feroviar – Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial, Federaţia Mecanicilor de Locomotivă, Federaţia „Drum de fier”, Federaţia Naţională Elcatel, Federaţia Sindicatelor Ramurii Vagoane, Federaţia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari – îi acuză pe reprezentanţii CN CFR, CFR Marfă şi CFR Călători că tergiversează negocierile, deşi la discuţii aceştia au arătat că, în principiu, ar putea găsi soluţii pentru satisfacerea cererilor sindicaliştilor, dacă ar avea şi sprijinul Ministerului Transporturilor.

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA spune că menţine deschis dialogul social direct cu partenerii sociali, în vederea semnării Contractului Colectiv de Muncă, pentru perioada 2015/2016, continuarea discuţiilor comune, între administraţie şi reprezentanţii federaţiilor sindicale, fiind programată pentru perioada următoare.

Administraţia CNCF CFR SA consideră ca prioritare, în definitivarea noului Contract Colectiv de Muncă, relaţiile de muncă echitabile într-un cadru normal şi legal de funcţionare a companiei, în contextul în care revitalizarea sistemului feroviar reprezintă un interes comun şi pentru partenerii sociali. CNCF CFR SA menţine transparenţa în relaţia cu partenerii sociali, dar şi disponibilitatea participării la discuţii constructive pentru a analiza şi soluţiona problemele vizate, deoarece interesul care ne preocupă este în aceeaşi măsură comun, iar soluţiile pe care le găsim împreună trebuie să fie soluţii de perspectivă, şi nu de moment”, se arată în comunicatul de presă al CFR remis exclusivNEWS.ro.