Breaking news

Greva finanțiștilor ”spartă” de liderul de sindicat Vasile Marica

Angajații de la Ministerul de finanțe au fost ”convinși” de liderul de sindicat să plece acasă întrucât a reușit să obțină de la ministrul finanțelor Gheorghe Ialomițeanu ”cuvântul lui de onoare” că se vor da suplimentele în funcție de perofmanțele fiecărui angajat.

protest.finanteÎn baza negocierilor liderului de sindicat Vasile Marica, și pe spusele acestuia că a obținut ”verbal” promisiunea ministrului că mâine 15 octombrie va oficializa acordarea sporurilor, protestatarii au plecat acasă după mai multe zeci de minute de buimăceală totală. Vasile Marica a mers la protestatarii din fața Ministerului de Finanțe și le-a spus rezultatul negocierilor.

S-a convenit să creăm o comisie în așa fel încât stimulentele să fie distribuite în mod corect și liderii din țară verifice listele să nu se mai acorde preferențial, ceea ce înseamnă că durează….. Marți s-au angajat să scoată legea asta a salarizării care se referă la noi și încercăm în cel mai scurt timp să vă trimitem grila în teritoriu să vedeți despre ce e vorba…..S-a mai stabilit despre protecția funcționarilor din zona fiscului care sunt supuși riscului de a fi dați în judecată de a li se face plângeri penale, în așa fel încât statul să îi apere, atunci când fac lcururi corecte. Stimulentele se vor acorda de azi pentru totdeauna. I-am zis ministrului: este pentru prima dată când vă cred pe cuvânt și bat palma cu voi. Dacă nu semnați pentru acordarea stimulentelor ne luăm din nou de gât, ministrul a spus: le semnez..dăm stimulentele…”, le-a spus protestatarilor Vasile Marica.

După ce le-a comunicat rezultatul negocierilor cu ministrul, protestatarii l-au întrebat pe Marica ce fac, pleacă acasă sau rămân să protesteze în continuare.

Marica le-a spus că o parte din protestatarii din sediul ministerului au decis să pelce alții vor să rămână și că decizia finală le aparține.

Eu v-am spus ce s-a discutat. decizia este a voastră…este protestul vostru…”, a mai spus Marica.

Și pe ”vorbele” ministrului..purtate către protestatari..de liderul de sindicat Marica…angajații de la finanțe au plecat acasă..așteptând ca vorbele să devină fapte.