Breaking news

Greu de mituit | Un polițist din Mureș a refuzat de patru ori să ia mită

loading...

Un ofițer de poliție a devenit celebru în județul Mureș pentru că a refuzat pentru a patra oară la rând, să se lase mituit. Polițistul ar putea juca în filmul ”Greu de Mituit”.

politia rutiera - controlDeși este greu de crezut, în România mai există și polițiști care refuză să ia mită, indiferent de suma oferită. Un agent de poliție din Mureș bate recordul la numărul refuzurilor de a lua mită de la cei pe care-i ancheta.

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, cu sprijinul tehnic al IGPR- Serviciul de Operațiuni Speciale Mureş au prins în flagrant un cetățean care a oferit suma de 250 lei unui ofițer de poliție, pentru a-i restitui un certificat de înmatriculare  reţinut în data de 20.12.2014 de către organele de poliţie, cu ocazia unui control efectuat în trafic.

În fapt, la data 05.01.2015,  şeful Serviciului Rutier din cadrul IPJ Mureş,  comisar şef  de poliţie A.L.  s-a prezentat la sediul S.J.A. Mureş, unde a denunţat faptul că G.M., din județul Dolj,  i-ar fi oferit o sumă de bani  pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, în sensul de a restitui certificatul de înmatriculare a uni autoturism aparținând altei persoane decât proprietarul  autoturismului. Ca urmare a denunţului formulat, la data de 05.01.2015, ofiţerii S.J.A. Mureş, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş au organizat acţiunea de prindere în flagrant, prilej cu care G.M.  a fost surprins în timp ce oferea ofiţerului de poliţie suma de 250 lei, în scopul mai sus arătat”, se arată în comunicatul de presă al DGA, remis exclusivNEWS.ro.

După audierile efectuate de procuror, a fost luată măsura controlului judiciar față de G.M., sub aspectul comiterii infracţiunii de dare de mită, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 290 aliniatul 1 Cod  Penal.

La instrumentarea cauzei, procurorii au colaborat cu lucrători din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş şi al IGPR – Serviciul de Operațiuni Speciale Mureş.

Este pentru a patra oară când ofițerul de poliție denunță tentativa unor cetățeni de a-l mitui. Astfel, în lunile aprilie, octombrie și decembrie 2014, acesta a refuzat sumele de 400 lei și 200, respectiv 80 de euro de la cetățeni cărora li s-au întocmit dosare penale pentru dare de mită.

loading...