Breaking news

Greseli de evitat la muzica de nunta

Muzica este o parte importanta in reusita unei petreceri si un aspect deloc de neglijat cand vine vorba de nunta, evenimentul cel mai insemnat din viata ta. Alegerea muzicii este poate cea mai importanta parte a nuntii avand in vedere ca muzica este cea care conteaza in intretinerea atmosferei.

nuntaAsadar, in vederea unei algeri potrivite nu trebuie sa spui nu din start  unei formatii live sau  unui Dj ci trebuie sa stabilesti care sunt avantajele si dezavantajele fiecarei variante. Cand vine vorba de alegerea muzicii trebuie sa ai cat mai multe optiuni deoarece nu de putine ori au existat momente cand la final cuplurile au ales ambele variante, deoarece atat un Dj cat si o trupa cover sunt potrivite pentru un eveniment precum nunta sau botezul.
            Desi ai ales cu dj-ul sau trupa de muzica cover care va intretine atmosfera la petrecere, trebuie sa ai in vedere anumite elemente care ar putea crea disconfort intr-o astfel de zi atat de importanta.

In alegerea muzicii potrivite fiecare cuplu trebuie sa aloce timp pentru crearea playlist-ului evenimentului si mai ales impartirea acestuia in functie de fiecare moment in parte sau timp pentru acultarea repertoriului formaiei respective pntru a vedea daca ceea ce astia ofera este pe placul lor. Pentru ca buna desfasurare a nuntii exista cateva aspecte care trebuie luate in calcul precum:

            Verificarea sunetului este un lucru important care trebuie tratat cu mare atentie, aparatura de sunet trebuie sa fie performanta pentru a obtine o acustica ireprosabila. Exista multi factori care trebuie luati in calcul cum ar fi daca locatia nuntii este in aer liber unde vantul puternic poate diminua calitatea sunetului. Toate aceste specte trebuie discutate cu organizatorul de evenimente astfel incat pozitionarea echipamentului muzical sa ofere rezultatul asteptat.

            Primul dans este asa cum ii spune si denumirea este dansul cu care mirii incep petrecerea. Desi mereu se alege o melodie care pentru miri are o anumita senificatie sau este o melodie preferata, daca aceasta se intinde pe o durata de 8 minute este clar ca nu trebuie dansata in intregime. 8 minute, desi inseamna un timp destul de scurt, cand toate privirile vor fi atintite catre dumneavostra, cele 8 minute vor parea o vesnicie, fiind cam mult si pentru invitati.

Volumul sonorului nu trebuie sa fie prea mare. Daca lumea se va simti bine, va exista negresit veselie la petrecere, invitati tineri, in stare de euforie, fara ca muzica sa cante la maxim. Ca la orice nunta exista persoane de toate varstele astfel incat cele mai in varsta ar putea fi deranjate un volum excesiv al muzicii, mai ales daca aceasta face imposibila comunicarea. In general la primul dans muzica trebuie sa fie mai tare, in timpul mesei sa fie mai linistita pentru ca invitatii sa poata savura meniul, iar in rest potrivita.
Multi dintre invitati ajung cu 20-30 minute, chiar o ora  inainte de inceperea petrecerii , iar tacerea poate fi monotona. Discuta inca de la inceput cu cei care se vor ocupa de partea muzicala sa asigure o muzica de fundal.

La o nunta nu trebuie sa existe un singur gen muzical. Vor fi o serie de invitati de toate varstele, fiecare cu gusturile sale in materie de muzica si chiar daca e petrecerea ta, datoria ta este sa te simti si tu bine insa in primul rand sa ai grija ca toti invitatii tai sa se simta la fel. De aceea se recomanda sa legi mereu cat mai multe tipuri de muzica pentru ca toti invitatii sa aiba parte de divertisment si distractie. Invitatii vor aprecia cu siguranta programul muzical al Dj-ului sau al formatiei de muzica cover si astfel vei avea un ring de dans plin de oameni care se simt bine.

 

>