Breaking news

Grecii se sinucid pe capete din cauza crizei economice

În prima jumătate a lui 2011, numărul sinuciderilor a crescut cu 40% faţă de perioada 2007 – 2009. Principalul motiv al sinuciderilor îl reprezintă depresia cauzată de criza financiară ce macină Grecia.

Datoriile publice ale Greciei ce au dus la măsuri de austeritate dure, au crescut numărul celor care se sinucid. Cei care nu îşi pun capăt zilelor,  îşi caută alinarea în abuzul de droguri sau în prostituţie. Potrivit unui studiu realizat la prestigioasa universitate britanică Cambridge.

A crescut şi numărul cazurilor de infecţie cu HIV cu 50 de procente, mai arată studiile. Şi asta pentru că rata utilizării de heroină s-a majorat cu 20% în 2010 în timp ce bugetul pentru programele de sprijinire a dependenţilor şi de prevenire a infectărilor cu HIV s-a redus cu o treime. Reprezentanţii ministerului elen al Sănătăţii pregătesc un program amplu de detectare a cazurilor de depresie care pot duce la sinucidere.

O altă problemă în creştere semnalată de oficialităţile elene este numărul tot mai mare de oameni ai străzii. Potrivit municipalităţii Atenei, în ultimii 2 ani, numărul acestora a crescut cu circa 25%.