Breaking news

Gravide, copii și bolnavi, scoși din nămeți de pompierii din Teleorman

Pompierii militari teleormăneni, împreună cu drumarii judeţeni, au intervenit  cu prioritate în ultimele 24 de ore în mai multe localități din județ, pentru ajutorarea persoanelor bolnave, copiilor şi gravidelor, să ajungă la spital.

Iarna face ravagii și în județul Teleorman, unde drumurile impracticabile izolează zeci de localități, făcând imposibilă deplasarea bolnavilor la spitale.

Astfel că angajații de la ISU și pompierii militari au intervenit în mai multe localități din județ, pentru ca bolnavii și gravidele să ajungă la o unitate medicală.

Detaşamentul de Pompieri Roşiorii de Vede a intervenit în localitatea Satul Vechi pentru a prelua un nou – născut de patru zile şi pe mama acestuia, care plecaseră de la Spitalul Municipal Roşiorii de Vede către casă, rămânând înzăpeziţi. Mama şi copilul au fost preluaţi de către un echipaj de pompieri şi transportaţi la o ambulanţă în localitatea Văcăreşti, de unde au fost conduşi înapoi la spital.

După executarea acestei misiuni, acelaşi echipaj de pompieri s-a deplasat în localitatea Satul Vechi pentru a prelua o gravidă, care avea nevoie de îngrijiri medicale. În mai puţin de o oră, aceasta a ajuns cu ajutorul pompierilor la ambulanţă, care a transportat-o la Spitalul Municipal Roşiorii de Vede;

Detaşamentul de Pompieri Alexandria a intervenit cu autospeciala formaţiunii de apărare civilă (AFAC) pe sectorul de drum Alexandria – Furculeşti pentru a prelua doi dializaţi din ambulanţa care rămăsese blocată în zăpadă. Aceştia au fost transportaţi de urgenţă la Spitalul Judeţean din Alexandria, pentru primirea îngrijirilor de specialitate.

O altă echipă de la Detaşamentul de Pompieri Alexandria a intervenit cu o autospecială de descarcerare pentru a debloca şi tracta un autoturism rămas înzăpezit pe marginea drumului naţional 52 (Alexandria – Furculeşti). În această maşină se aflau trei persoane, dintre care doi copii, cu vârste cuprinse între 5 şi 8 ani, împreună cu mama lor. Echipajul, format din trei subofiţeri, folosind lopeţile din dotare şi un cablu de tractare, a repus autoturismul pe carosabil, după care le-au condus până în municipiul Alexandria.

Pompierii militari roşioreni au fost solicitaţi să intervină pentru scoaterea şi transportarea unui număr de 34 de persoane ( un copil de 6 ani şi 33 de adulţi), rămase înzăpezite cu un autobuz şi cinci autoturisme particulare pe DJ 612A, între localităţile Văcăreşti şi Satul Vechi.

Persoanele au fost aduse până în localitatea Văcăreşti, de unde au fost transportate cu mai multe taxiuri în municipiul Roşiorii de Vede. Copilul şi alte patru persoane adulte au ajuns la spitalul orăşenesc. Toate intervenţiile Detaşamentului de Pompieri Roşiorii de Vede au fost desfăşurate în condiţii de siguranţă şi cu maximă eficienţă, fără a fi înregistrate victime.

Intervenţiile au fost posibile doar cu ajutorul drumarilor din judeţ, care au acţionat cu utilajele de deszăpezire din dotare, în condiţiile în care mai multe drumuri judeţene erau blocate total sau parţial. Aceştia au reuşit să salveze şi persoanele rămase blocate cu autoturismele personale (peste 25 la număr) pe DJ 504, în sectorul de drum Alexandria – Lăceni – Orbeasca.

 

>