Breaking news

Grav accident feroviar la Bacău, soldat cu moartea mecanicului de locomotivă

loading...

Mecanicul de locomotivă al trenului InterRegio 1753, care circula pe ruta București – Iași, și-a pierdut viața, vineri, după ce un tir a intrat în gabaritul căii ferate și a produs deraierea unui vagon.

tren cfrAccidentul s-a produs vineri, în jurul orei 16.00, între Valea Seacă şi Bacău, când şoferul unei basculante nu a respectat indicaţiile de oprire de la o trecere la nivel cu calea ferată şi a intrat în coliziune cu trenul InterRegio 1753, Bucureşti – Iaşi. În urma impactului, s-a produs deraierea primului vagon de la locomotivă.

În timpul frânării bruşte a trenului, în cădere, bagajele au rănit uşor câţiva călători din primul vagon. Din fericire, niciunul dintre cei aproximativ 180 de pasageri ai trenului nu a fost grav rănit. Însă, mecanicul trenului a fost grav rănit și a decedat în scurt timp.

CFR Călători anunţă cu profund regret, decesul mecanicului de locomotivă aflat la bordul trenului implicat în incidentul feroviar din zona Bacău, din această după amiază. Conducerea CFR Călători, colegii de breaslă şi cei de la Sucursala de Transport Feroviar de Călători Galaţi, unde îşi desfăşura activitatea, sunt alături de familia îndoliată în această grea pierdere şi îi vor acordă tot sprijinul de care are nevoie în perioada următoare”, se arată în comunicatul de presă al CFR Călători, remis exclusivNEWS.ro.

Echipaje SMURD și de la descarcerare au sosit la locul coliziunii dintre tren și basculantă. Poliția și procuratura au deschis o anchetă, care cel mai probabil îl va desemna vinovat pe șoferul basculantei care nu a respectat regulile și însemnele feroviare.

Ca urmare a întreruperii temporare a circulaţiei feroviare între Valea Seacă şi Bacău, trenurile InterRegio care urmau să traverseze zona în care a avut loc incidentul feroviar vor circulă pe ruta deviată prin Mărăşeşti – Tecuci – Iaşi – Paşcani – Suceava. Companiile feroviare asigură transbordare auto în zona afectată pentru trenurile Regio, până la reluarea traficului.

UPDATE: 01.10:  Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a redeschis traficul feroviar, între staţiile Valea Seacă şi Bacău, la ora 22.12, trenurile de călători reluându-şi circulaţia pe traseul normal, conform graficului.

loading...