Grav accident feroviar în Bistrița Năsăud, soldat cu 16 răniți

Un accidentul feroviar s-a produs miercuri dimineața, între localitățile Monor și Râpa din județul Bistrița Năsăud și s-a soldat cu 16 răniți.

accident feroviar bistritaAccidentul s-a produs între staţiile Monor şi Râpape aceeași linie de cale ferată, după ce o drezină pantograf s-a ciocnit cu un tren de marfă, oprit la intrare într-un tunel.

În urma coliziunii dintre cele două garnituri feroviare, drezina pantograf a deraiat de un boghiu, iar 16 angajaţi aflaţi în drezină au fost răniţi.

Una dintre acestea fiind în comă, iar alte cinci suferind politraumatisme, contuzii și fracturi.

Bărbatul aflat în stare foarte gravă și inconștient a fost transportat la UPU Mureș. Spre spitalele din Mureș s-au îndreptat alte șapte dintre victime, iar restul de opt au fost direcționate spre Spitalul de Urgență Județean din Bistrița.

La fața locului s-au deplasat 14 echipaje de salvare, nouă din județul Bistrița-Năsăud și cinci din județul Mureș. Medicii au fost nevoiți să parcurgă aproape doi kilometri pe jos, cu tărgile și echipamentele medicale, pentru a putea ajunge la răniți, din cauza faptului că locul unde s-a produs accidentul este într-o zonă inaccesibilă.

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA precizează că circulaţia feroviară pe relaţia Deda – Dej este închisă din cauza accidentului feroviar.

>