Breaking news

Grătarul ecologic, ușa inteligentă și cearşafurile afrodisiace, vedete la “Euroinvent 2010”

Timp de trei zile, Expoziţia Europeană a Creativităţii şi Inovării “Euroinvent 2010”,  a reunit la Iași peste 90 de inventatori din toate colțurile lumii, care și-au prezentat în cadrul expoziției cele mai noi și interesante invenții.

euroinventCea de-a doua ediţie a Euroinvent a găzduit peste 200 de invenţii din toate domeniile.Cele mai interesante invenții au fost grătarul ecologic, masa chirurgicală care transportă bolnavul până în salon, căruciorul electric cu joystick şi chingi care ajută persoana cu dizabilităţi să se ridice pentru a lua o carte de pe raft, căruciorul cu roţi laterale detaşabile, pentru spaţiile înguste, detectorul de fisuri sau cearşafurile afrodisiace.

Printre inventatorii români, în cadrul expoziției, s-a remarcat Mircea Manolescu, care a realizat un sistem de averizare seismica, ce va salva nu numai vieţi, dar şi bunuri.

Salina portabilă și grătarul ecologic au fost inventate de neamțul Gherasim Ciubucciu, un inginer în vârstă de 62 de ani. Salina are o greutate de doar 11,5 kilograme şi poate fi amplasată oriunde.

Preţul unei saline portabile ajunge la 800 – 1.000 de lei, iar grătarul ecologic, care pune la adăpost preparatul fript de gudroane şi impurităţi toxice şi colectează grăsimea din alimente , poate fi cumpărat cu 90 de lei.

Podeaua care te ajută să ţii o dietă, recunoaşte membrii familiei după greutatea acestora, iar persoana supraponderală primeşte un mesaj vocal de avertizare atunci când se apropie de frigider. Această podea poate fi modificată astfel încât să emită şi mesaje la ambulanţă în cazul în care un bătrân s-a accidentat şi nu se mai poate ridica de la sol.

Cearşafurile care cresc libidoul au în structura materialului enzime naturale, au un parfum aparte, de iasomie, care rămâne impregnat în corp. Ele pot fi păstrate pentru serile speciale, parfumul din ele rezistă la 24 de spălări, apoi pot fi folosite ca cearşafuri obişnuite.

O altă invenţie este uşa inteligentă, care te avertizează dacă nu ai la tine cheile, telefonul, sau portofelul. Obiectelor de care ai nevoie zilnic li se ataşează un cip iar dacă ai ieşit pe uşă fără ele eşti avertizat imediat că le-ai uitat.