Breaking news

Graham Watson: Antonescu fie şi-a pierdut minţile, fie a fost mituit pentru a se alătura PPE

Eurodeputatul Graham Watson, preşedintele partidului paneuropean ALDE, îl face praf pe Crin Antonescu după ce liberalul a decis ca PNL să se afilieze la PPE, grupul de partide europene care l-au susținut pe Băsescu la referendumul din 2014.

Graham Watson si crin antonescuDupă 24 de ani de stat în familia europeană a liberalilor, Crin Antonescu a decis brusc, să ducă PNL în grupul Popularilor Europeni. La propunerea lui Crin Antonescu, Biroul Permanent Național al PNL a decis luni afilierea la Partidul Popular European.

Orizontul politic care se deschide este stânga — dreapta.(…) În urma consultării și cu mulți colegi, la BPC voi propune ca europarlamentarii PNL să adere la PPE. Este o decizie pe care eu o voi propune și care sper să fie adoptată — nu ne putem asuma riscul ca Comisia Europeană să fie condusă de un președinte socialist (…) există o compatibilitate doctrinară, de orientare strategică. Cine va avea mai multe mandate între PPE și PES va desemna președintele Comisiei Europene. Opțiunea noastră este una foarte clară, pentru dreapta, pentru un președinte al Comisiei Europene din partea PPE’‘, a spus Antonescu înaintea ședinței din BPN.

Graham Watson a declarat, luni seară, într-o intervenţie telefonică la „Sinteza zilei”, de la Antena 3, că liderul PNL Crin Antonescu fie şi-a pierdut minţile, fie a fost mituit pentru a se alătura PPE.

Nu există niciun motiv logic pentru care un partid liberal să se alăture unui partid care l-a sprijinit pe Băsescu atâţia ani. PPE este partidul luiViktor Orban, al lui Boiko Metodiev Borisov şi al lui Berlusconi. În niciun caz acesta nu este un partid liberal„, a declarat Graham Watson, la Antena 3.

Preşedintele ALDE, Graham Watson a fost un susținător al referendumului de demitere a lui Băsescu, în vara lui 2012 și a criticat liderii PPE care l-au susținut necondiționat pe Președintele României ca acesta să revină la Cotroceni.

Ponta a declarat luni seară, la RTV, că, prin afilierea PNL la PPE, Crin Antonescu va primi ordine de la șefii popularilor europeni, printre care se numără și Traian Băsescu.

Prin aflilerea PNL la PPE, Antonescu face jocurile lui Băsescu și pune umărul la votarea lui Jean Claude Juncker în funcția de Președinte al Comisiei Europene.