Breaking news

Grădiniță cu 150 de locuri, pentru copiii din familii defavorizate, inaugurată în Bucureşti

O grădiniţă destinată copiilor proveniţi din familii defavorizate, a fost inagurată pe 23 august în sectorul 4 al Capitalei. Noua grădiniţă din Drumul Creţeştilor are 150 de locuri.

Primarul sectorului 4, Daniel Băluță, a inaugurat astăzi noul corp de clădire al Grădiniței „Panseluța”, situată în zona Drumul Crețeștilor, una dintre cele mai sărace zone din București.

Grădinița va intra în rețeaua unităților de învățământ începând cu debutul noului an școlar și va putea găzdui aproximativ 150 de copii proveniți din familii nevoiașe ce locuiesc de ani buni la limita subzistenței.

Costul investiției a fost de 3.593.106,71 lei cu TVA inclus (1.181.689,04 lei provenind de bugetul național, prin Programul Național de Dezvoltare Locală II, iar diferența de la bugetul local: 2.441.417 lei). Lucările au constat în: modernizarea spațiilor de învățământ, reabilitarea termică a clădirii, refacerea acoperișului, refacerea sistemului de apă și canalizare din incinta grădiniței, refacerea a sistemului de încălzire, lucrări specifice obținerii autorizației de securitate la incendiu și a autorizației de funcționare, amenajarea curții, atât a spațiului verde, cât și a terenului de joacă, refacerea gardului perimetral.

Finalizarea noii grădinițe vine după ce în urmă cu un an, Primăria Sectorului 4 a demarat un amplu proiect de incluziune socială în cartierul din Aleea Nehoiu și Drumul Crețeștilor, una dintre cele mai sărace zone din București. Scopul proiectului a fost creșterea nivelul de trai și o mai bună integrare în societate pentru sutele de familii care trăiesc la limita subzistenței.