Breaking news

GPS-uri și spray-uri lacrimogene pentru poștași

Poșta Română își dotează angajații cu spray-uri lacrimogene şi aparate GPS, pentru a se apăra de ataqcatori iar în perioada distribuirii pensiilor, mai mulți polițiști vor patrula pe pe traseele de deplasare a factorilor poştali.

postaPoliţia şi Poşta Română au semnat, luni, un nou protocol pentru creşterea siguranţei valorilor pe care subunităţile poştale le păstrează, depozitează, manipulează şi transportă, precum şi pentru protecţia lucrătorilor poştali şi a clienţilor serviciilor poştale.  IGPR, prin unităţile teritoriale, va suplimenta  efectivele de poliţişti care vor patrula pe traseele de deplasare a factorilor poştali în perioada distribuirii pensiilor şi va desfăşura activităţi de instruire şi pregătire antivictimală.

La rândul său, Compania Naţională Poşta Română va întreprinde demersuri pentru crearea posibilităţii achitării pensiilor în sedii ale autorităţilor locale, precum şi în vederea însoţirii factorilor poştali de către poliţişti comunitari ori alte persoane anume desemnate de autorităţile locale. Mai mult, în vederea diminuării riscurilor la care pot fi expuşi factorii poştali, va organiza deplasarea acestora în sectoarele de distribuire, cu mijloace de transport.

>