Breaking news

Google vrea să înlocuiască parolele cu un card înglobat într-un stick USB

Gigantul american Google vrea să revoluționeze securitatea datelor pe internet prin eliminarea parolelor pe care le consideră relicve ale tehnologiei și să le înlocuiască cu un card inclus într-un stick USB.

googleEric Grosse și Mayank Upadhyay, doi ingineri de la Google spun că parolele scrise sunt o relicvă a tehnologiei şi propun o nouă tehnologie.

Inginerii se gândesc la un card criptat de la Yubico, care este introdus într-un USB. Practic, acestea vor fi introduse în interiorul computerului şi se vor adapta la toate programele şi la browserele de internet, astfel nu vom mai avea nevoie de diferite software-uri.

În mare, problemele parolelor s-ar putea rezolva ca atunci când introducem un stick de internet în calculator şi trebuie să ne autentificăm cu un singur click, dacă ne-am ţine minte parola. Diferenţa faţă de acestea şi propunerea celor de la Google este faptul că parola nu va mai exista.

Deşi Google testează acum metode de autentificare prin doi paşi, care cer şi un cod trimis prin SMS utilizatorului, cei doi consideră că un dispozitiv fizic ar fi mult mai de ajutor, după principiul tokenului de la bancă.

Până la eliberarea lumii de parole, Google va trebui să seteze un protocol universal pentru mai multe site-uri.