Breaking news

A fost lansat oficial site-ul Google Maps România

Gigantul american Google a lansat, vineri, Google Maps România, disponibil la adresa maps.google.ro. Noul site oferă utilizatorilor posibilitatea să acceseze hărţi online să caute companii, să plaseze anunţuri gratuite şi să îşi creeze hărţi proprii.

google-mapsGoogle Maps este o sursă practică pentru utilizatori de a obţine informaţii, dacă aceştia au nevoie să găsească o rută optimă (indicaţii de orientare) sau o listă de restaurante în imediata apropiere. Dacă utilizatorii sunt interesaţi să găsească mai multe informaţii despre localitatea pe care o caută, aceştia se pot folosi de informaţiile suplimentare oferite în mapplet-uri sub formă de fotografii Panoramio, feed-uri în timp real oferite de webcam-uri sau din articole Wikipedia. Serviciul se adresează utilizatorilor locali şi companiilor. Hărţi detaliate ale României sunt disponibile prin intermediul Google Maps, accesibil cu orice web browser, sau prin Google Maps pentru telefonul mobil.

Mihai Voiculescu, alias „Mihai Cartograf”, este un programator de 32 de ani din Târgu Jiu şi unul dintre primii români care a început să deseneze harta României în Google Maps. El este co-creatorul Google Map Maker România şi printre primii utilizatori numiţi de către Google drept moderator de încredere în Map Maker.

Companiile pot publica în mod gratuit informaţii despre activitatea lor, adresa de contact, numere de telefon, fotografii şi au de asemenea posibilitatea de a publica anunţuri publicitare pe Google Maps, chiar dacă nu au propriul website. Utilizatorii au posibilitatea de a efectua căutări pentru companii cu domeniu de activitate similar într-o anumită zonă, atât de pe calculatorul personal, cât şi de pe telefonul mobil – iar apoi pot folosi respectivele link-uri direct dar şi datele de contact pentru serviciile respective.