Breaking news

Google împotriva Microsoft + Yahoo

googleMicrosoft şi Yahoo! au anunţat joi că au obţinut acordul necondiţionat din partea Departamentului american de Justiţie şi a Comisiei Europene pentru alianţa în domeniul serviciilor de căutare pe Internet, menită să concureze liderul de piaţă Google.

Cele două companii au anunţat, în iulie 2009, formarea unui parteneriat pe termen de zece ani care să le permită concurarea mai eficientă a Google în domeniul căutării pe Internet, prin reunirea tehnologiei Microsoft cu forţa Yahoo! în vânzările de publicitate.

Motorul de căutare al Google domină în prezent piaţa, urmat la mare distanţă de Yahoo! şi de serviciul Bing al Microsoft, lansat în luna mai 2009.

Potrivit acordului de alianţă, ambele companii vor folosi motorul de căutare Bing al Microsoft, în timp ce Yahoo! se va concentra pe atragerea contractelor mari de publicitate. În urma aprobării obţinute din partea autorităţilor de reglementare, Microsoft şi Yahoo! vor începe parteneriatul în următoarele câteva zile, urmând ca schimbările să fie finalizate la începutul anului 2012.