Breaking news

Google a testat drone care vor livra produse la domiciliul clienților

Compania Google vrea să introducă pe piaţa internațională primele drone care fac livrări la domiliciu. Primele teste efectuate în Australia s-au desfășurat cu succes.

drona googleDupă ce a revoluționat piața online de publicitate din lume dar și sistemele de căutare pe internet, Google vrea să dea lovitura și pe piața de transport prin intermediul dronelor, celebrele aparate fără pilot.

Google a anunţat că au fost realizate cu succes peste 30 de livrări, după doi ani de experimente realizate în Australia.

Prima dronă a transportat batoane de ciocolată pe o distanță de un kilometru. După care drona a reușit să mai transporte și o trusă de prim ajutor, o sticlă de apă şi mâncare pentru câini.

Google spune că: Vehiculele zburătoare autonome ar putea deschide o cu totul nouă perspectivă asupra modului de a muta lucrurile – incluzând aici alternative mai rapide, mai ieftine şi care consumă mai puţine resurse în comparaţie cu mijloacele pe care le avem la dispoziţie astăzi.

Primele prototipuri de drone create în cadrul proiectului au 1,5 metri lăţime şi 0,8 metri înălţime şi zboară la o altitudine de 40 până la 60 de metri.

Anunțul Google vine după ce în decembrie 2013, Amazon a anunţat că vrea să construiască în cinci ani o tehnologie care să permită livrarea produselor către clienţii săi cu ajutorul dronelor.

Astfel că în curând vom vedea zburând deasupra orașelor, drone care transportă diferite colete pentru clienți, asemeni filmelor SF.

>