Breaking news

Ginerele lui Bercea va fi eliberat din închisoare și trimis în arest la domiciliu

loading...

Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial, a fost scos din închisoare și trimis în stare de arest la domiciliu. Așa a decis vineri, Tribunalul Constanța.

mircea basescu si bercea mondialGinerele lui Bercea Mondial a reușit să obțină eliberarea din închisoare, la aproape două luni de când a fost arestat preventiv sub acuzația de șantaj la adresa lui Mircea Băsescu.

Tribunalul Constanța a decis vineri, ca Marius Constantin să meargă în arest la domiciliu, însă decizia nu este definitivă. Ea poate fi contestată cu recurs la Curtea de Apel Constanța.

Pe 30 mai 2014, judecătorii de la Tribunalul Constanța au încuviințat arestarea preventivă pentru o lună de zile a lui Marius Constantin pe motiv că l-a șantajat pe fratele Președintelui României, Mircea Băsescu.

În ordonanța de reținere întocmită de procurori se arată că, în cauză există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, la datele de 26 mai 2014 și 29 mai 2014, inculpatul Constantin Marius a exercitat constrângeri asupra unei persoane, denunțător în cauză, constând în amenințarea cu darea în vileag, prin intermediul mass media, a unor fapte compromițătoare pentru persoana amenințată și pentru membrii familiei acesteia, respectiv pretinsa ei implicare în infracțiuni de corupție. Amenințările au fost exercitate de inculpat pentru a determina persoana vătămată să dea suma de 280.000 euro.
La data de 29 mai 2014, inculpatul Constantin Marius a primit împreună cu celelalte două suma de 10.000 euro de la persoana vătămată, procurorii procedând la constatarea infracțiunii flagrante.
Față de celelalte două persoane, inculpata Anghel Izaura și un minor (17 ani) s-a luat măsura controlului judiciar”, se arată în ordonanța de reținere a DNA.

Fiica lui Bercea Mondial a povestit cum au ajuns banii familiei ei la Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu.

Când l-am încercat, ne-a mai cerut 400.000 de euro că nu scapă Bercea fără 1 milion de euro. Noi i-am zis că nu mai avem de unde să-i dăm 400.000 de euro, pentru că ne-am vândut casele pentru banii ăştia. Când am aflat sentinţa de 10 ani de la Curtea de Apel Craiova, am mers la el (la Mircea Băsescu-n.red.) şi i-am cerut banii(…). I-am zis “naşule, dă-mi banii că am doi fraţi arestaţi… şi pe mama şi pe tata”. Mi-a spus “du-te acasă fină că te sun eu şi îţi dau banii”(…). Ieri am primit un telefon de la Mircea Băsescu să vin la Constanţa să-mi dea banii. M-am dus, am stat la el la poartă, l-am aşteptat. A venit, am fost la Constanţa şi am vorbit cu el. Mi-a dat 10.000 de euro în mână, i-am luat şi am zis: din 285.000 de euro, numai atât îmi dai? Cu 10.000 de euro îi ţin pe fraţii mei la puşcărieMi-a zis: “du-te fină acasă că săptămâna viitoare îţi mai dau. Când am plecat de la el, m-a luat poliţia“, a spus femeia.

În prezent, după gratii se află și Mircea Băsescu și Marian Căpățână întrucât familia Anghel a depus la DNA înregistrările cu cei doi în timp ce luau 600.000 de euro de la Florin Anghel și promiteau că îl scot din închisoare pe Bercea Mondial.

loading...