Breaking news

Gimnaștii români care au cucerit 7 medalii la Europenele de la Moscova, s-au întorst acasă

Larisa Iordache, Diana Bulimar și Flavius Koczi, au revenit luni seară în țară cu cele 7 medalii câștigate la Europenele de Gimnastică artistică de la Moscova.

gimnasti romani moscovaCei trei gimnaști medaliați la Moscova, însoțiți de antrenorii Octavian Bellu, Ioan Suciu și Marius Urzică, alături de restul lotului de gimnastică masculină a României, au fost întâmpinați luni seară în salonul oficial de la Aeroportul Otopeni de Ministrul Sportului, Nicolae Bănicioiu, și de secretarul de stat Carmen Tocală.

Pe lângă oficiali, gimnaștii au fost întâmpinați luni seară,  la Otopeni și de o armată de jurnaliști.

A fost o competiție foarte puternică și interesantă din foarte multe puncte de vedere. Câștigarea unei medalii nu mai este apanajul gimnastelor din România și Rusia. Au câștigat aurul și sportivi din Elveția și Suedia. A fost un exercițiu de maturitate pentru aceste tinere senioare. S-au întâlnit cu numai o parte din adversarele de la mondiale. Deci competiția va fi mult mai puternică acolo unde vor veni specialiștii pe aparate din întreaga lume. Bulimar a venit cu o săritură pe care nu o face, și a demonstrată că poate face și individual compus. Larisa a demonstrat valoarea pe care o are. Dacă nu avea prob de sănătate ar fi concurat și mai bine. Dacă eram și noi mai mulți ca delegație am fi avut și rezultate mai multe. E un semnal pentru gimnastele tinere în special. Faptul că și alte țări își depun candidatura la medalii e un lucru logic și normal”, a declarat Octavian Bellu în fața presei la sosirea în țară.

Antrenorul lotului olimpic de gimnastică feminină, a profitat de ocazie pentru a trage un semnal de alarmă prin care să se grăbească lucrurile în privința construirii unei săli de antrenament competitive în București.

După aceste rezultate poate și lucrările care sunt în desfășurare se vor accelera puțin. Deja copii pentru Olimpiada din 2020 sunt deja în pregătire. Putem afecta pregătirea acestor copii pe termen scurt, mediu și lung. Ne vom întoarce în sală, am văzut ce lipsuri și ce limite avem. Aceste două fetițe merită aprecierea noastră pentru că s-au străduit în acest an greu post olimpic și să se lupte pentru medalii și la aparate la care lumea nu se aștepta. E un început bun de nou ciclu olimpic”, a concluzionat Octavian Bellu.

Larisa Iordache, câștigătoare a trei medalii de argint și a uneia de aur a ținută să mulțumească antrenorilor și sponsorilor pentru susținere: vreau să mulțumesc tuturor celor care ne-au susținut. Vreau să mulțumesc sponsorilor Digi și Petrom, le mulțumesc antrenorilor, asistenților medicali și cât tuturor celor care ne-au fost alături.

Diana Bulimar, câștigătoare a două medalii, argint la bârnă și bronz la sol a declarat: ne bucurăm că am venit cu bine acasă, că nu am venit cu probleme, că suntem sănătoase și că ne-am dus un concursul bun până la capăt, le mulțumesc tuturor.

Flavius Koczi a fost încântat de faptul că rezultatele obținute de el și cele două gimnaste au stârnit interesul presei, precizând că regretă faptul că nu a câștigat aurul la sol.

În prim rând eu țin să vă mulțumesc că ați venit într-un număr atât de mare aici. Înseamnă că prezentăm un real interes încă. Ne dorim ca și pe viitor să revenim în țară cu rezultate bune. Pentru noi băieții, a fost primul mare concurs pe noul cod de punctaj. Personal îmi pare rău că m-am dus pentru o medalie de aur la sol și m-am întors cu locul 4. Sper ca la mondiale sa fac mai multe”, a declarat Flavius Koczi, medaliat cu argint la sărituri.

Nicolae Bănicioiu, Ministrul Tineretului și Spotului a felicitat gimnaștii pentru rezultate și a precizat că miercuri la sediul ministerului aceștia vor fi premiați.