Breaking news

Gigi Becali și Victor Ciorbea vor candida la alegeri din partea PNL

loading...

Președintele PNL, Crin Antonescu a anunțat luni că Gigi Becali și Victor Ciorbea vor candida la alegerile parlamentare din 9 decembrie din partea USL.

Biroul Politic Central al PNL  a decis în ședfința de luni, să-i primească cu brațele deschise pe Gigi Becali și pe fostul premier Victor Ciorbea. Pentru a evita un refuz din partea colegilor de partid, Antonescu a propus cele două alianțe cu Becali și Ciorbea, la pachet.

Biroul Politic Central a votat în unanimitate o poziție de principiu favorabilă unui acord politic cu PNG și cu PNȚCD autentic, așa cum se numește gruparea politică condusă de Victor Ciorbea, care a fost un vot unanim, un vot favorabil pentru colaborarea și susținerea electorală din partea acestor formațiuni pentru USL și, în al doilea rând, un mandat pentru mine, ca președinte, de a finaliza detaliile privitoare la candidatura domnului Victor Ciorbea, domnului George Becali pe listele Uniunii Social Liberale. Am stabilit, am votat pentru vineri la orele 11.00 Biroul Politic Central și la orele 12.00 Consiliul Național Executiv care va definitiva candidaturile oficiale ale Partidului Național Liberal pe listele Uniunii Social Liberale”, a declarat Crin Antonescu.

Pentru ca acest lucru să fie posibil, Antonescu a propus ca partidul să fie d eacord cu derogări, pentru ca Becali, Ciorbea și alți nou veniți în partid să poată candida la alegerile din 9 decembrie.

Biroul Politic Central a convenit să propună Consiliului Național derogări pentru personalitățile publice care vor fi propuse pe locurile Partidului Național Liberal și am vorbit aici, după cum spuneam, despre domnul Sorin Roșca Stănescu, despre domnul Vlad Nistor, despre profesorul Daniel Barbu, despre o serie de alți colegi, viitori colegi. Unii sunt membri ai Partidului Național Liberal, alții se vor înscrie, pentru toți trebuie o derogare de vechime”, a mai spus Crin Antonescu la finalul ședinței.

Gigi Becali ar urma să candideze într-un colegiu unde își va depune mandatul și liderul PP-DD, Dan Diaconescu.

 

Sigur că există această posibilitate, mie chiar mi s-ar părea un frumos derby, să-i zicem în termeni sportivi, dar repet, sunt  chestiuni pe care nu le pot hotărî singur, iar faptul că într-un colegiu se întâlnesc doi anume candidați nu poate fi stabilit numai de către unii. Așa încât și eu doream să mă întâlnesc cu domnul Blaga, doi președinți de partid, dar nu ne-am întâlnit și este normal să se întâmple asta. Nu știu, nu am idee unde candidează Dan Diaconescu, o să vedem unde candidează George Becali. Toate lucrurile care nu sunt interzise de lege sunt posibile la noi, după cum ați văzut. Nu pot spune eu acum, sunt mai multe variante. Mai întâi, poate aflăm unde candidează domnul Dan Diaconescu, ne înțelegem cu el și organizăm acest meci, nu știu”, a mai spus liderul PNL.

Crin Antonescu a dat asigurări că PNG nu va fuziona cu PNL ci doar se semnează un acord de colaborare.

De vreme ce PNG rămâne, nu se desființează, nu fuzionează cu cineva și în condițiile în care acest acord se va încheia, membrii, susținătorii, simpatizanții PNG – atâția câți sunt ei, mulți, puțini, ca la fiecare partid – vor vota listele USL, Gigi Becali va candida pe listele USL. Ca să candidezi, din punct de vedere juridic, formal trebuie să faci parte dintr-un partid care e component al alianței. Deci Gigi Becali se va înscrie formal într-unul dintre aceste partide, dar de facto el va rămâne practic liderul propriului său partid”, a concluzionat Crin Antonescu.

Pe 17 octomrbie, USL își va lansa candidații la alegerile parlamentare din 9 decembrie, pe Național stadionul Arena din București.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian