Breaking news

Gigi Becali și-a mandatat avocatul să facă cerere de grațiere la Traian Băsescu

Gigi Becali nu vrea să stea prea mult dupăgratii așa că şi-a mandatat avocatul, marţi, să ceară graţierea din partea Preşedintelui României, Traian Băsescu.

becali cere gratiereaLa nici 12 ore de cânt se află după gratii la Rahova, Gigi Becali l-a pus pe avocatul său să depună cerere de grațiere la Traian Băsescu. Astfel se confirmă spusele lui Becali, de luni când a spus că va  face și acest lucru ca să iasă din închisoare.

Prima dată la asta m-am gândit. Dacă vrea 35% incredere (n.r. Traian Băsescu)… Mi-e ruşine să cer libertatea mea pentru familia mea? Care-i treaba? Un act creştinesc ţi-e ruşine să-l ceri? Toate demersurile care le pot face – smerenie, orice, le voi face pentru ca să fiu liber pentru familia mea. Nu-mi cad galoanele dacă cer…e legal? eu o cer, vrea s-o dea bine. Nu vrea s-o dea, asta e”, a spus luni Becali, după aflarea sentinței.

Procedura de graţiere este o măsura de clemenţă ce constă în înlăturarea, în total sau în parte, a executării pedepsei aplicate de instanţă ori în comutarea acesteia în una mai uşoară, poate fi acordată individual, prin decret al Preşedintelui României, sau colectiv, de către Parlament, prin lege organică.

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a declarat, marţi, la RFI, că procedura graţierii este complicată, se face o analiză, este vorba de un dosar întreg, nu decide pur şi simplu preşedintele.

Gigi Becali a fost condamnat luni, de completul de cinci judecători ai Înaltei Curți de casație și Justiție, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul transferului de terenuri cu Ministerul Apărării. Faptă produsă în urmă cu 17 ani de zile.

Decizia Înaltei Curți este definitivă, irevocabilă și executorie de îndată. Pentru că în luna februarie 2013 a mai primit trei ani cu suspendare în dosarul sechestrării de persoane, instanța a ridicat suspendarea și a transformat-o în executorie. Astfel că va executa perioada de trei ani de închisoare.