Breaking news

Gigi Becali dat în judecată de Armată, pentru că foloseșe abuziv brandul ”Steaua”

Ministerul Apărării Naționale l-a acționat în instanță pe Gigi Becali, finanţatorul clubului din Ghencea pe motiv că folosește în mod abuziv brandul ”Steaua”.

becaliArmata solicită instanței restituriea numelui și siglei și interzicerea utitizării acestora de către alt club privat din România.

Clubul sportiv al Armatei Steaua Bucureşti nu este de acord ca sigla-simbol a clubului, ca reprezentant al Ministerului Apărării Naţionale, care a făcut nume şi renume în arena sportivă internă şi internaţională de-a lungul a 58 de ani de activitate sportivă, să fie cesionată abuziv şi nelegal unei grupări private, chiar dacă ea se numeşte SC Fotbal Club «Steaua» Bucureşti„, arată colonelul George Boroi.

Becali este acuzat de Minister că a pus stăpânire, în 2004, pe marca „Steaua Bucureşti”, fără acordul Armatei.

MapN susţine că singura instituţie abilitată să deţină şi să folosească brandul „Steaua Bucureşti” este Clubul Sportiv al Armatei, cu atatât mai mult cu cât instituţia nu a acceptat niciodată înregistrarea mărcii la OSIM de către altcineva.

Potrivit comandatului  George Boroi, CSA Steaua Bucureşti este posesorul mărcii „Steaua”- culori roşu, albastru, alb- de la 2 iulie 1996, când Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) a eliberat un certificat de înregistrare pentru 42 de clase de produse şi servicii.

La 19 ianuarie 2004, preşedintele clubului de fotbal Steaua Bucureşti, Gigi Becali, a solictat CSA Steaua consimţământul expres pentru înregistrarea mărcii individuale Steaua Bucureşti – culori roşu, galben, albastru şi alb.

Însă reprezentanţii Ministerului Apărărării i-au refuzat solicitarea lui Becali. Drept urmare, Becali a recurs la un șiretlic, prin care a putut utiliza brandul Steaua. Latifundiarul a a cerut Asociaţiei Fotbal Club Steaua Bucureşti, condusă de prietenul său Teia Sponte, organizaţie care s-a ocupat de administrarea echipei de fotbal Steaua până în anul 2004, să-i cesioneze marca, lucru care s-a şi întâmplat. Astfel, la 28 aprilie 2004, OSIM şi-a dat avizul favorabil acestei cesiuni. În anul 2006, Asociația s-a desființat cu acordul celor 55 de membrii ai Adunarii Generale Extraordinare a Asociaţiei Fotbal Club Steaua Bucureşti.

dacă Armata are câștig de cauză în instanță, Gigi Becali va trebui să găsească alt nume pentru echipa de fotbal.