Breaking news

Gigi Becali a pierdut definitiv marca Steaua

loading...

Gigi Becali a pierdut definitiv și irevocabil dreptul supra mărcii Steaua, printr-o decizie dată miercuri de Înalta Curte de Casație și Justiție. Brandul Steaua revine Ministerului Apărării Naţionale.

becali - marca steauaVești proaste pentru Becali, a rămas fără dreptul de a utiliza marca Steaua. La aflarea veștii, Becali, aflat după gratii, a făcut o cădere nervoasă la aflarea veştii şi a jurat că nu va discuta nimic cu reprezentanţii Ministerului Apărării Naționale.

Marca este un complex care înseamnă multe lucruri: denumire, emblemă, palmares, culori, elemente grafice etc. dreptu urmare, Becali este nevoit să schimbe numele echipei de fotbal, să renunțe la toate culorile utilizate până acum și la palmaresul echipei.

Becali ar putea să folosească doar rezultatele obţinute din 2004, de când a preluat el clubul. Noua formaţie nu va mai putea trece în palmares Cupa Campionilor câştigată în 1986 şi Supercupa Europei din 1987.

Echipa lui Becali va rămâne cu patru titluri de campioană cele din 2005, 2006, 2013 şi 2014, dar și cu trofeul Cupa României din 2011, două Supercupe ale României (2006 şi 2013). La care se adaugă semifinala de Cupă UEFA din 2006, pierdută cu Middlesbrough.

Această decizie a instanței are și efecte economicei. Sponsorii actuali ai echipei Steaua, s-ar putea retrage dacă numele echipei este schimbat.

Dacă nu va face asta, folosind decizia de miercuri, ministerul îl poate da în judecată pentru a-l sili să renunţe la eventuale asocieri cum ar fi păstrarea numelui.

loading...