Breaking news

Gigel Știrbu a depus jurământul pentru învestirea în funcția de Ministru al Culturii

Deputatul PNL, Gigel Știrbu a depus marți, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură în funcția de Ministru al Culturii și Cultelor, urmare a demisiei lui Daniel Barbu.

gigel stirbuDupă ce Ponta și Băsescu au semnat decretul de numire în funcție, Gigel Știrbu a depus marți, jurământul de învestitură în funcția de Ministru al Culturii și Cultelor.

După ce a citit jurământul și cu mâna pe biblie, Băsescu i-a spus scurt și sec: Domnule Ministru mult succes. După care președintele i-a transmis noului ministru să nu comaseze Muzeul Antipa cu Muzeul Țăranului Român.

În replică la cele spuse de Băsescu, Ponta i-a spus noului ministru:”Comasaţi-le!”.

Gigel Ştirbu, propunerea PNL pentru Ministerul Culturii, se află la cel de-al doilea mandat în Parlamentul României, fiind de profesie preot ajuns în 2005 subprefect, iar în 2007, secretar de stat în Ministerul Culturii, în Guvernul condus de Călin Popescu-Tăriceanu.

Gigel Știrbu a ajuns Ministru al Culturii după ce Daniel Barbu și-a dat demisia ca urmare a declarațiilor nefondate, cu privire la banii alocați de Guvern pentru programul de combatere a maladiei HIV/SIDA.

>