Breaking news

Ghidul eficient pentru alegerea unei biciclete

loading...

Achiziția unei biciclete nu este o chestiune atât de ușoară. În necunoștință de cauză ajungi în magazin și aștepți consiliere din partea vânzătorului, văzându-te în confuzie totală printre atât de multe modele. Dacă ai nevoie de o extra opinie, ai  putea să te bazezi pe cel care activează pe această nișă. Totuși, să nu uităm că scopul acestora este să vândă, așa că ai nevoie mai degrabă de o părere sinceră și dezinteresată.

În primul rând, achiziția unei biciclete​ ​MTB sau de orice fel trebuie să aibă în vedere modul de utilizare și frecvența. Poate că îți vei dori o bicicletă numai pentru sportul dorit în timpul liber. În zona ta fie ai asfalt, poate chiar piste speciale pentru biciclișți, fie ai zona de munte, mai degrabă drumuri forestiere. Iată deci un prim aspect care îți demonstrează ce ai nevoie în fapt.

Tipuri de bicicletă

Cursiera este acel tip de bicicletă de tip sport. Aceasta se deosebește prin faptul că este ușoară și totodată foarte rapidă. Și numele său este edificator, fiind cunoscută ca și bicicletă de cursă. Se recomandă pentru a străbate drumurile lungi.

În schimb, bicicleta urbană sau așa cum mai este numită, fitness, este definiția acelei biciclete comode, ce are nevoie să fie rulată pe drumuri bine întreținute și spune de la sine că este destinată zonelor urbane.

Bicicleta Country sunt reprezentate de acele biciclete de tip mountain biking. Acestea se definesc prin suspensiile doar pe față, fiind relativ ușoare. Astfel de biciclete se folosesc la curse unde drumurile sunt forestiere și prost întreținute, cu pasaje dificile.

Downhill sau pe scurt spus DH sunt acele biciclete ce cântăresc între 17 și 25 de kilograme. Au în dotare suspensii complete, de tip dotări full. Dispun de frâne hidraulice, cu discuri mari ca și diametru. Pentru a utiliza o astfel de bicicletă este recomandat un drum de munte ce implică coborâri multe, cu viteză, cu sărituri și rapiditate în execuția mișcării.

Freeride, un alt tip de bicicletă, este ceva asemănător cu cele de mai sus. Desigur că diferența la acestea ține de faptul că sunt special concepute pentru a putea realiza trucuri diverse, la modul extrem, deci sunt pentru profesionișți. La polul opus, acele biciclete ce sunt indicate pentru sărituri însă în mediul urban mai degrabă se numesc Dirt Jump sau Street. Au o singură viteză, nu au frână și dispun de roți de 24 sau 26 de inchi, fiind mai solide și cu  un cadru mai jos.

BMX-ul este acea bicicletă cu roți mai mici, ce a fost concepută pentru acrobații și tot felul de mișcări, așa cum se întâmplă în acele parcuri special amenajate.

Ce contează la o bicicletă

Fiecare aspect contează la viitoarea bicicletă. Așa cum mergi în magazine și îți probezi pantofii pentru a fi corespunzători ca număr și nivel de confort, și bicicleta are nevoie de definiție completă a caracteristicilor. Pentru mulți, mai ales pentru începători, totul se rezumă la marcă și buget. Desigur că și acestea vor conta.

Poți alege între Altrix, Cube, Univega, First Bike etc. Pentru cei cu un nivel de cunoștință destul de redus în domeniu, diferența între branduri este una superficială, ce se bazează pe auzite, pe ce spun unii sau alții. Așadar, marea diferență rămâne cea de nivel financiar.

Ce trebuie menționat este că o bicicletă ieftină nu este tocmai ceea ce îți doreșți. Aceasta are și cele mai multe șanse de a se strica destul de repede. În plus, înlocuirea de piese sau orice altă intervenție te poate costa mai mult decât ţi-ai dori.

O atenție deosebită trebuie să o acorzi cadrului de bicicletă. Ar trebui să fie din aluminiu, carbon, titan sau crom. Asta îți va oferi stabilitate și durabilitate.

Pentru cei interesați, piese-accesorii-biciclete.ro dispune de o vastă gamă de opțiuni. Cu aceeași varietate și la capitolul prețuri, se vor găși opţiuni pentru toate bugetele. În plus, același loc găzduiește și ceea ce ține de anvelope, piese și alte accesorii destinate bicicliștilor, indiferent de nivelul lor de experiență în domeniu.

Alegerea unei biciclete trebuie să se raporteze la nevoi și modul în care utilizatorul o va folosi. Însă asta nu înseamnă că, începător fiind, trebuie să faci rabat de calitate și să alegi automat numai ce este mai ieftin.

loading...