Breaking news

Ghidul cumpărăturilor de haine online

Poate de multe ori ai văzut anumite produse online care ți-au atras atenția, însă nu ai avut curajul să le chiar cumperi. Ai rămas doar în stadiul de a da scroll și a te gândi cum ți-ar sta cu hainele acelea. Nu își fă griji, ai ajuns în locul potrivit pentru a afla cele mai importante trucuri de care trebuie să ții cont în momentul în care faci shopping online, pentru a te asigura că totul decurge conform planului.

  1. Alege magazine de încredere

Probabil ai deja în minte anumite branduri de la care ai cumpărat ani de zile, în care ai încredere și știi sigur că oferă produse calitative. Însă nu mereu găsești în magazinele fizice întreaga ofertă care e disponibilă online. Dacă nu ai anumite magazine preferate la care să apelezi, urmează mereu părerea publicului.

Oamenii dezamăgiți și păcăliți nu vor recomanda niciodată magazine care nu sunt de încredere. Astfel, citește mereu opiniile.

  1. Cunoaște-ți corpul și stilul

O diferență esențială între shopping-ul online și cel în format fizic este că online nu poți proba hainele pe care le adaugi în coș. Din acest motiv este important să îți cunoști bine corpul, să știi mărimile care ți se potrivesc în mod normal, să îți știi măsurătorile pentru a le putea compara cu tabelul de mărimi de pe site-ul ales de tine.

Cu cât știi mai bine ce mărime preferi să porți și cum vrei ca hainele să se așeze (preferi să fie mai strâmte sau mai largi), cu atât vei avea mai multe șanse să alegi produsele potrivite online.

  1. Verifică materialul

Asta este o literă de lege care este trecută cu vederea mai des decât ne dăm seama. În momentul în care ne cade un tronc un articol vestimentar, ne îndrăgostim de stil, de culori, și nu mai verificăm materialul și calitatea acestuia.

Astfel, ne pute trezi că desfacem pachetul adus de curier doar pentru a fi complet dezamăgiți de produs. Pentru a evita aceste întâmplări neplăcute, însă mai ales pentru cei cu alergii la anumite materiale (cum ar fi poliesterul, ce greu este tolerat), trebuie mereu verificat pe site compoziția.

Dacă materialul nu este disponibil, trebuie să îți ridice anumite semne de întrebare legate de veridicitatea site-ului.

  1. Consultă politica de returnare

Un alt aspect important care ne poate da viața peste cap este o politică strictă de returnare. Desigur, în momentul în care cumpărăm haine noi, nu ne gândim că vom dori la un moment dat să le returnăm, ci sperăm că se vor potrivit.

Însă există numeroase situații în care suntem nevoiți să returnăm produsele luate; fie nu corespund cu realitatea, fie nu se potrivesc ca mărime, fie materialul nu este ceea ce ne dorim. Astfel, înainte de a plasa o comandă, verifică politica de retur a companiei. De preferabil ar fi să optezi pentru magazine ce îți dau posibilitatea de a returna gratuit produsele în decurs a câteva săptămâni.

  1. Caută mereu reduceri și cupoane

Poate sună prea frumos pentru a fi adevărat, însă un truc important este că online poți mereu să obții un preț mai bun decât cel inițial, lucru de care nu prea poți beneficia în magazinele fizice. De exemplu, pe Crazy-Deals.ro poți găsi coduri de reducere Fashion Days sau cod reducere AboutYou.

Pe alte site-uri primești discount-uri dacă te înscrii la newsletterul lor. Orice procent în minus la costul final al coșului poate însemna un preț mai avantajos decât cel inițial.

Acestea sunt cele mai importante sfaturi de care te îndemnăm să ții cont în momentul în care pornești în aventura de shopping online. Nu uita să ai mereu mintea deschisă spre noi posibilități, ai încredere în meleagurile spre care te poate purta mouse-ul, și să eviți site-urile care nu îți inspiră încredere.

Spor la cumpărături!

>