Breaking news

Ghid în alegerea bicicletei pentru copii

O manieră distractivă şi totodată sănătoasă, prin care cei mici îşi pot petrece timpul liber, sunt plimbările cu bicicleta. Aceasta este utilă nu numai pentru că poate fi folosită în desfăţurarea unor activităţi sănătoase, dar şi ca mijloc de tranport către şcoală.

piese-accesorii-bicicleteAlegerea bicicletei pentru cei mici poate reprezenta o adevărată problemă pentru părinţi. Aceasta trebuie să fie nu numai pe placul copiilor, dar să ofere şi anumite avantaje în utilizare. Magazinul online piese-accesorii-biciclete.ro iese în întâmpinarea celor interesaţi cu o gamă variată de biciclete pentru copii, de diverse dimensiuni şi caracteristici, astfel încât fiecare să poată achiziţiona bicicleta mult visată.

Pentru a avea siguranţă că modelul ales este cel potrivit, specialiştii piese-accesorii-biciclete.ro au creat un mic ghid, de care se pot folosi cei care doresc sa aibă garanţia că au făcut cea mai bună alegere comandând o anumită bicicletă.


Care este cea mai bună modalitate de a alege bicicleta copilului?

Înainte de toate, utilizatorii trebuie să ştie că în vederea alegerii acesteia trebuie să se aibă în vedere atât vârsta, cât şi greutatea copilului. Cu cât aceasta este mai uşoară, cu atât îi va fi mai uşor celui mic să se înveţe să meargă pe ea şi să o folosească. Nu este tocmai în regulă ca un copil cu o greutate de 30 de kg să folosească o bicicletă de 20 sau 25 kg, pentru ca acesta ar fi mai mult un chin pentru el decât o plăcere. Ideală ar fi una care să nu depăşească mai mult de 10 kg.

Importanţa vârstei în alegerea bicicletei – este un criteriu de selecţie destul de important. Copii care au vârsta între 1 si 4 ani au nevoie de biciclete care nu au pedale. De exemplu, tricicletele sunt cele mai potrivite pentru acesta categorie de vârstă. Acestea îi ajută să facă mişcare şi să se pregătească pentru clipa în care vor putea folosi o bicicletă în adevăratul sens al cuvântului. Aşadar, pentru aceștia, de dorit ar fi ca şi presiunea anvelopelor să fie cât de mică posibil.

Cu toate acestea, specialiştii recomandă utilizarea unei biciclete doar după ce copii împlinesc vârsta de 4-5 anişori. Modelele dedicate acestora au, de obicei, şi schimbătoare. Acest lucru nu face decât ca echiparea să crească direct proporţional cu greutatea bicicletei. Cel mai bine este să se opteze pentru sistemele de transmisie care au un singur pinion şi o foaie. Pentru ca cei mici să beneficieze de un confort optim, alegerea unei biciclete care să nu aibă suspensii este cea mai recomandată.

Alegerea bicicletei în funcţie de componente pentru o poziţie cât mai adecvată la pedalat

Înainte de a cumpăra bicicleta pentru copil, parinţii trebuie să verifice câteva aspecte şi detalii tehnice ale acestora.

Cadrul trebuie să aibă dimensiunile cuprinse intre 13 şi 14 inci. De asemenea, acesta trebuie să ofere posibilitatea copilului de a ajunge mereu cu picioarele la sol. Dacă respectivul cadru este mic, atunci copilul va putea să utilizeze cu uşurinţă bicicleta.

Suspensiile şi furca  joacă, de asemenea, un rol important în alegerea bicicletei potrivite. De dorit ar fi ca furca să nu aibă amortizor şi să fie fixă. Celelalte modele nu fac decât să adauge bicicletei o greutate inutilă, care să îngreuneze folosirea acesteia de către cei mici. Cu cât este mai facil de utilizat, cu atât copii reuşesc să atingă mai repede anumite performanţe.

Un alt aspect asupra căruia utilizatorii trebuie să îşi îndrepte atenţia îl reprezintă angrenajul pedalier. Cel mai bine este ca lungimea braţelor acestuia să fie proporţionale cu roţile. În caz contrar, riscul de accidentare este mai mare. Dacă braţele respective au dimensiunile ideale, va fi mai sănătos şi pentru copii şi pentru picioarele acestora, care sunt în creştere.

În ceea ce priveşte ghidonul, acesta nu trebuie să depăşească în lăţime umerii copilului. De dorit ar fi ca tija să fie cât mai scurtă. Astfel, micul ciclist va putea să ajungă cu uşurinţă cu mâinile la ghidon, fără a întâmpina vreun disconfort.

O bicicletă cu frâne ce pot fi acţionate de la pedale este ideală pentru această categorie de vârstă. Este bine ca manetele de frână să aibă dimensiuni reduse şi să fie orientate spre ghidon. În acest mod vor putea fi acţionate cu uşurinţă în caz de nevoie. Proba o pot face părinţii atunci când cumpără bicicleta, prin apăsarea manetei de frână.  

Aşadar, cei care doresc să aibă siguranţa că au ales cea mai potrivită bicicletă pentru copil, trebuie să se orienteze dupa acest scurt ghid. Pe site-ul piese-accesorii-biciclete.ro este disponibil un stoc bine aprovizionat de biciclete pentru copii, atât pentru începători, cât şi pentru cei mai mari. Raportul dintre calitate şi preţ este unul excelent, astfel că şi cei care au un buget mai restrâns pot beneficia de o astfel de bicicletă.