Breaking news

Ghid – De ce tip de cabină de duș aveți nevoie?

Când vine vorba de cabine de duș, există o gamă largă de stiluri și tipuri din care să alegeți, asigurându-vă că puteți găsi cabinele de duș perfecte pentru baia dvs. Există trei elemente principale de luat în considerare la achiziționarea cabinei de duș; poziția cabinei de duș, tipul de ușă care se va potrivi cel mai bine spațiului și forma.

Dacă nu sunteți sigur de ce tip de poziție, ușă sau cădiță de duș aveți nevoie, nu vă faceți griji, ghidul cabine de dus moderne de la Home36 este aici pentru a vă ajuta.

Poziționarea dușului

Există trei poziții standard ale cabinei de duș, fiecare dintre acestea poate spori potențialul băii dumneavoastră.

Duș de colț (2 fețe) – Cabinele de duș de colț sunt o alegere populară pentru multe băi, așezate în colțul băii, profită de un spațiu adesea mai puțin utilizat.

Duș încastrat (1 parte) – Cabinele de duș încastrate sunt o altă opțiune excelentă pentru economisirea spațiului. Dacă aveți un spațiu “îngropat” în baie, puteți utiliza acest spațiu instalând o cabină de duș.

Cabină pe perete (3 fețe) – Dacă nu aveți un colț sau o nișă de care puteți profita în baia dvs., puteți instala o cabină de duș pe un perete plat din baia dvs.

Forme cădițe duș

Alegerea formei cabinei de duș depinde de tipul de cadă de duș de care aveți nevoie și gama de uși de duș pe care o puteți încorpora.

Quadrant – Cădițele de duș sunt de departe cea mai populară alegere când vine vorba de tipuri de duș. Prevăzute cu una sau două uși glisante, dușurile de tip cadran se montează în colțul băii, cu un panou exterior curbat care vă oferă mult spațiu.

Quadrant decalat – Cădițele quadrant sunt o versiune extinsă a cadranului standard. O parte a cadranului decalat este mai lungă decât cealaltă, oferindu-vă mai mult spațiu în duș. Acestea se potrivesc cel mai bine în băile mai mari.

Square – Square se pretează perfect băilor de dimensiuni medii. Pe lângă dimensiunile lor compacte, beneficiați și de o gamă largă de opțiuni de stiluri de uși.

Dreptunghi – Cădițele dreptunghiulare sunt o versiune mai mare a unei cabine pătrate, oferindu-vă mult spațiu în interiorul lor. De asemenea, la fel ca unei cădițe pătrate, puteți încorpora o varietate de uși.

Tipuri de uși de duș

Atunci când alegeți tipul de ușă pentru cabina de duș, luați în considerare spațiul disponibil în baie. Cantitatea de spațiu pe care o aveți liberă pentru proeminența ușii poate dicta ce tip de ușă se potrivește.

Glisante – După cum sugerează și numele, ușile de duș glisante alunecă înainte și înapoi pentru a deschide cabina de duș. Cu acest tip de uși, puteți economisi foarte mult spațiu. 

Cu balamale – Dacă aveți cădițe de duș pătrate sau dreptunghiulare, o ușă cu balamale este perfectă. Ușile cu balamale se deschid spre exterior în baie și, prin urmare, funcționează bine în spații mai mari. 

Pliante – Dacă sunteți în căutarea unei uși de duș care vă va ajuta să economisiți spațiu, ușile pliante funcționează la fel ca o ușă pivotantă; totuși, ușa se deschide spre interiorul dușului. 

Cam atât despre cabinele de duș! Sperăm că acest ghid v-a fost de folos!

>