Breaking news

Gheorghe Zamfir și Andrei Roşu vin la „Destine ca-n filme”

În această săptămână, Iuliana Marciuc vă prezintă cazurile a trei persoane care au uimit prin curajul şi pasiunea lor: artistul Gheorghe Zamfir, ultra-maratonistul Andrei Roşu şi călătorul „de profesie” Răzvan Negoiţă.

gheorghe zamfir - destine ca-n filmeGheorghe Zamfir este un nume cunoscut în întreaga lume, iubit pentru arta cu care a cântat la nai despre durere şi despre fericire.  Avea doar cinci ani când, pe un ger teribil, a mers împreuna cu tatăl său la București. În zona Pieţei Unirii a văzut un grup de muzicanţi orbi care l-au impresionat atât de mult încât nu a mai vrut să plece de lângă ei. Au fost de ajuns 20 de minute pentru ca marele maestru să-şi dea seama ce va face în viaţă. Acum, 68 de ani mai târziu, Gheorghe Zamfir este ambasadorul naiului.

La 34 de ani, Andrei Roşu se pregătea pentru o viaţă împărţită între ore lungi la birou şi seri nenumărate pe canapeaua din sufragerie, cu o bere în mână, privind la televizor. A reuşit să iasă din acest tipar datorită copilului său căruia a vrut să-i dea un exemplu bun de urmat. Dacă acum patru ani Andrei avea zece kilograme în plus şi iubea la nebunie canapeaua din apartamentul său, astăzi el este în Cartea Recordurilor pentru că a alergat şapte maratoane şi şapte ultramaratoane pe tot atâtea continente.

Pentru Răzvan Negoiţă, romanul „Toate pânzele sus” i-a marca copilăria. S-a născut şi a copilărit în București, însă Răzvan a iubit nespus marea. Iar acum şi-a îndeplinit visul: să aibă o viaţă ca o vacanţă, mai mult pe apă şi mai puţin pe uscat. Pentru a reuşi acest lucru, Răzvan a vândut tot ce a avut şi a pornit pe un drum extraordinar, plin de neprevăzut: a decis să facă înconjurul lumii pe un vas. Unde se află acum Răzvan? Aflaţi marţi, de la ora 21.00, la „Destine ca-n filme”.