Breaking news

Gheorghe Flutur, lider PNL, trecut drept “medic” pe lista de testare pentru coronavirus. Pentru medici nu sunt teste

Nesimţire crasă la Suceava unde se află cel mai mare focar de coronavirus din România. Gheorghe Flutur, lider PNL şi Preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, s-a declarat medic ca să fie testat de coronavirus. Şi toate astea în condiţiile în care peste 100 de cadre medicale au fost depistate pozitic la Suceava iar pentru alte câteva sude de medici şi asistente din Spitalul Judeţean, nu mai sunt teste.

La Suceava lucrurile se “împut” grav, de la o oră la alta. Gheorghe Flutur, cel care trebuia să se asigure de dotarea Spitalului Judeţean Suceava, aflat în subordinea instituţiei pe care o conduce, a falsificat documentele pentru a fi testat de coronavirus. A fost trecut pe listă drept “medic”.

La fel s-a întâmplat şi în cazul soţiei managerului spitalului, trecută drept asistentă medicală.

Dacă pentru asistente şi medici, cei aflaţi în linia întâi nu sunt nici teste, nici echipamente de protecţie şi nici măşti, pentru manageri şi familia acestuia, cât şi pentru politicieni, se găsesc cu prioritate.

“Ştiţi ce am găsit pe listele cu vreo 500 de nume de persoane care au fost testate, în această perioadă, când spitalul a ajuns în carantină? Politicieni şi pile. Domnul Gheorghe Flutur a fost găsit pozitiv, a confirmat această informaţie acum două zile. Îl găsim pe lista testaţilor de la Spitalul Judeţean din Suceava. Îl găsim cu o menţiune – eu tot încă mă gândesc că e o greşeală – e trecut medic. Cum medic? Am zis că o fi greşeală. Nu, aşa era. Ceilalţi care sunt medici, asistente medicale sunt trecuţi cu funcţia lor. Ce mai găsim pe tabelul ăsta… O doamnă Carolina, care poartă un nume pe care îl poartă şi managerul spitalului. Doamna Carolina, soţia domnului director, iată, a fost testată de două ori. Doamna Carolina nu lucrează în spital, ci la bancă, economist sau ceva de genul ăsta. Scrie şi în declaraţia de avere, doar că şi la dânsa scrie asistent ATI. Adică au ales şi secţia cu cea mai mare sensibilitate. Poate, doamna de la contabilitate, ca să se scadă dânsa cu testele, o fi scăpat pixul undeva“, a spus jurnalistul Adrian Ursu, prezentând lista cu numele, la Antena 3.

După acest test, Gheorghe Flutur a fost depistat pozitiv de coronavirus şi se alfă în carantină.

Oare mai merită acest politician să rămână în funcţie?!

>