Breaking news

GFR își primește înapoi banii oferiți ca și garanție pentru privatizarea CFR Marfă

loading...

Grupul Feroviar Român își primește integral banii oferiți drept garanție pentru privatizarea CFR Marfă, ca urmare a eșuării procesului de vânzare a 51% din acțiunile companiei feroviare.

gruia stoica - gfrMinistrul Transporturilor, Ramona Mănescu a anunțat marți, că Ministerul Transporturilor va returna garanția de 10 milioane de euro depusă de Grupul Feroviar Român pentru participarea la privatizarea CFR Marfă, iar contul escrow de 20 de milioane de euro a fost deja deblocat.

Garanția va fi returnată, așa cum au indicat și consultanții CFR Marfă, Mușat și Asociații și Deloitte. Contul escrow a fost deblocat, iar garanția urmează să fie returnată mâine (miercuri n.r.)”, a spus Mănescu.

Cristian Ghibu nu va mai fi păstrat în conducerea comisiei de privatizare a CFR Marfă, ca urmare a eșuării privatizării.

Ramona Mănescu a anunțat că va prezenta un nou calendar al privatizării CFR Marfă în Guvern la finele săptămânii.

Ministerul Transporturilor şi Grupul Feroviar Român (GFR) nu au ajuns la nicio înţelegere pe 14 octombrie, cu privire la prelungirea termenului de plată astfel că privatizarea a eșuat și procedura va fi reluată de la zero.

loading...