Breaking news

CFR Marfă, vândută la preț de fier vechi, firmei lui Gruia Stoica, omul lui Băsescu

loading...

E oficial. Gruia Stoica, omul lui Băsescu, a pus mâna pe compania CFR Marfă. Grup Feroviar Român a câștigat joi, licitația de privatizare a CFR Marfă.

cfr marfa si gfrPrivatizarea cu dedicație de la CFR Marfă, a avut loc. După ce a falimentat și jefuit CFR Marfă, Gruia Stoica cumpără acum compania de stat la preț de fier vechi.

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu a anunțat joi, că după șapte ore de negociere cu GFR, Comisia de Privatizare a decis ca CFR Marfă să fie cumpărată de Grup Feroviar Român.

După mai multe ore, șapte ore, pot să vă anunț că a ieșit fumul alb. Astăzi putem declara un câștigător în competiția de privatizare  CFR Marfă. Compania care a rămas în cursă, a depus o ofertă care în urma analizei a fost declarată conformă. După care, la analiza ofertei financiare, am constatat că dumnealor au cerut o posibilitate de a se plăti în rate. Prin contractul pe care și l-au asumat, și-au asumat plata integrală, așadar apărea o neconcordanță. Le-am solicitat o clarificare în acest sens, dacă renunță la plata în rate și nu sunt de acord cu plata integrală. Au renunțat în scris  că renunță la plata în rate”, a spus Relu Fenechiu.

Ministrul a precizat că GFR a oferit pentru pachetul de 51% din acțiunile CFR Marfă, suma de 202 milioane euro. La care se adaugă investiții de 200 milioane euro, plus 1,5 milioane euro în mediu.

Fenechiu a precizat că speră ca în viitorul apropiat, totul să decurgă bine și să poată semna contractul de privatizare iar CFR Marfă să devină o companie profitabilă, fanion pentru România.

Privatizarea CFR Marfă a continuat în faza finală doar cu Grup Feroviar Român (GFR), companie deţinută de omul de afaceri Gruia Stoica, după ce asocierea româno-austriacă Transferoviar Grup – Donau Finanz şi compania americană OmniTRAX s-au retras.

loading...