Breaking news

Gerul aduce un consum record de energie

gazVremea geroasă din ultimele zile i-a determinat pe români să consume mai multă energie electrică. Astfel, cantitatea de energie electrică din România a atins, în noaptea trecută, maximul ultimilor ani, respective 9.300 de megawaţi.

În ceea ce priveşte consumul de gaze naturale, sunt necesare cantităţi suplimentare pentru a satisface nevoile populaţiei. Cantitatea suplimentată va fi  de două milioane de metri cubi pe zi, consumul total ajungâd la 12 milioane metri cubi de gaz pe zi.

Pentru a reliza acest lucru, România va majora azi şi mâine importurile de gaze naturale din Rusia.

Am avut o discuţie telefonică cu cei de la Gazprom şi am cerut o suplimentare a importurilor, pentru a avea siguranţa funcţionării în bune condiţii a sistemului de gaz. Oricum, stăm mult mai bine decât ieri, dar am cerut suplimentarea importurilor şi pentru miercuri, pentru a nu exista probleme„, a declarat pentru Mediafax, secretarul de stat în Ministerul Economiei, Tudor Şerban.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis astăzi încă o avertizare meteo cod galben. În intervalul 26 ianuarie, ora 12:00 – 27 ianuarie, ora 8:00, în estul, sudul şi centrul ţării vremea se va menţine geroasă, astfel încât temperaturile minime nocturne se vor încadra în general între -25 şi -15 grade.