Gerul a trecut, dar vine îngheţul

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis astăzi o atenţionare hidrologică de îngheţ, valabilă o săptămână.

inghetINHGA a înştiinţat Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Direcţiile de ape, cu privire la blocajele de gheţuri formate pe râurile din vestul şi sudul ţării, dar şi pe Bârlad şi pe Prut.

Reprezentanţii institutului au precizat că se vor menţine blocajele de gheţuri formate pe Iza şi pe Bistriţa, dar se pot forma altele noi, mai ales pe Mara, Sieu, Someş şi pe unii afluenţi ai Mureşului (Arieş, Sebeş, Secaş, Ampoi, Pian).

În privinţa temperaturii, meteorologii au prognozat că aceasta va începe să crească. În nordul Moldovei temperaturile se vor situa între -14 şi -15 grade, iar pe litoral între 2 şi 3 grade. Meteorologii au mai precizat că până la sfârşitul săptămânii, temperaturile nu vor mai coborî sub -10 grade, deoarece masa de aer rece se retrage spre nord vest.

De vineri se aşteaptă un val de încălzire, urmând ca maximele să se încadreze între -2 şi plus 2 grade. Spre sfârşitul săptămânii vremea va atinge temperaturile normale pentru această perioadă a anului.

>