Breaking news

Germania si Brazilia favorite la castigarea Campionatului Mondial din Rusia 2018

La 4 ani de la ultima editie a Campionatului Mondial de Fotbal, ce a avut loc in Brazilia, este randul Rusiei sa gazduiasca cel mai important eveniment fotbalistic international. Astfel, in perioada 14 iunie – 15 iulie 2018, sunt programate cele 64 de partide in urma carora cea mai puternica reprezentativa nationala va deveni noua regina a lumii.

Principalele favorite la titlu sunt, ca de obicei, Brazilia si Germania, in conditiile in care Spania nu mai este chiar ,,Furia Roja’’ din 2010 iar Italia nu a reusit sa se califice la Turneul Final.

Cu 5 titluri la activ, Brazilia, tara in care fotbalul reprezinta o adevarata religie, este cotata cu 5.00 in sectiunile de pariuri Cupa Mondiala, fiind urmata de Germania (cota 6.00), Spania (cota 7.00) si Franta (cota 8.00). Statutul sau de favorita a ramas neschimbat in ciuda operatiei suferite de Neymar in primavara si de recenta accidentare a lui Dani Alves din finala Cupei Frantei (8 mai), care il va tine pe banca cel putin doua luni, conform estimarilor facute de medici. Elevii lui Tite (selectionerul Braziliei) au terminat pe locul 1 seria de calificari CONMEBOL, fiind urmati la 10 puncte distanta de Uruguay. In ceea ce priveste grupa din care va face parte Brazilia, trebuie spus ca nu este una dintre cele mai usoare, Serbia, Elvetia si Costa Rica fiind toate formatii extrem de muncitoare si ambitioase.

Favorita numarul 2 la castigarea trofeului este cea mai puternica echipa a Europei, Germania, castigatoare a ultimei editii a Cupei Mondiale (Brazilia 2014). In plus, nationala antrenata de Joachim Low a reusit sa se impuna si in Cupa Confederatiilor, desi a evoluat cu echipa a doua. In Rusia, germanii urmeaza sa evolueze in Grupa F, alaturi de Mexic, Suedia si Coreea de Sud, grupa considerata de specialisti destul de usoara pentru o formatie de calibrul Germaniei.

Brazilia (5) si Germania(4) detin impreuna 9 titluri de campioana a lumii, aproape jumatate din cele 20 de editii disputate pana acum, experienta si valoarea lor plasandu-le pe primele pozitii in topul favoritelor, insa echipe ca Franta, Spania, Portugalia, Argentina, Belgia, Anglia sau, de ce nu, Egipt sau Senegal pot veni oricand in sprijinul ideii ca ,,in fotbal orice este posibil’’.

>