Breaking news

Germania e în semifinale la Mondiale, după ce a învins Franța

Germania este prima țară calificată în semifinalele Cupei Mondiale de Fotbal din Brazilia, după ce a învins Franţa, cu scorul de 1-0, în partida disputată pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro.

germania mondiale fotbal braziliaNemții sunt la un pas de a cuceri Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia. Fundaşul Mats Hummels, jucătorul echipei Borussia Dortmund, a marcat unicul gol al partidei dintre Germania și Franța. încă din minutul 13 al sfertului de finală.

Gol care califică Germania pentru a patra oară consecutiv în penultimul act al competiţiei, o performanţă unică în istoria de 84 de ani a turneelor finale.

A fost al doilea gol marcat de Hummels la actuala ediţie a Cupei Mondiale, al treilea apărător german care înscrie de cel puţin două ori la acelaşi turneu, după celebrii Paul Breitner (1974) şi Andreas Brehme (1990).

Până la pauză, francezii au avut două bune oportunităţi de a restabili egalitatea, dar, de fiecare dată, Manuel Neuer a reuşit să intervină, în faţa lui Valbuena şi a lui Benzema.

În repriza a doua, Franţa a continuat să caute drumul spre poarta germanilor, fără succes însă.

În semifinale, Germania va juca împotriva câştigătoarei din meciul Brazilia – Columbia, la Belo Horizonte, pe 8 iulie.

>