Breaking news

George Marcu, șef ANL și fost director la Spitalul Obregia, reținut într-un dosar de fraudă

George Marcu, fost director al Spitalului Obregia din București, în prezent şef al ANL, a fost reținut luni seară, împreună cu alte trei persoane, în dosarul prejudiciului creat unităţii sanitare.

george marcuReținerea celor patru, survine ca urmare a celor șapte percheziții, de luni dimineață a polițiștilor de la Investigarea fraudelor,  într-un caz privind achiziţii publice pentru reparaţii şi construcţii la Spitalul Obregia, prin care a fost produs un prejudiciu de 5,2 milioane de lei, printre persoanele vizate fiind şi fostul director al unităţii George Marcu, şeful ANL.

Reprezentanţii Spitalului Clinic de Psihiatrie “Alexandru Obregia” au precizat, pentru MEDIAFAX, că unitatea sanitară este parte vătămată într-un dosar penal constituit în 2011, aflat în supravegherea Parchetului Tribunalului Bucureşti, în care George Cristian Marcu şi Mugurel Ifrim sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de articolul 248 CP, respectiv abuzul în serviciu contra intereselor publice, şi articolul 9 alineatul 1, litera c din Legea 24/2005.

În urma unui control din 2010 al Curţii de Conturi a României – Camera de Conturi a Municipiului Bucureşti şi a Raportului de control întocmit de către Corpul de Control al primului ministru, Spitalul de Psihiatrie “Alexandru Obregia” a formulat plângere penală împotriva lui George Cristian Marcu, pentru un prejudiciu estimat la 10.575.675,72 de lei. Plângerea penală a fost înregistrată la 16 decembrie 2010.

Managerul Spitalului “Alexandru Obregia”, Monica Boer, a declarat, pentru MEDIAFAX, că a găsit la preluarea instituţiei, în decembrie 2009, facturi neînregistrate de 4,5 milioane de euro din perioada în care la conducerea unităţii a fost George Marcu şi l-a acţionat în instanţă pentru grave nereguli financiare.

În iunie 2009, prin ordin al ministrului Sănătăţii, George Marcu a fost trecut din funcţia de manager în cea de director financiar-contabil, întrucât nu îndeplinea condiţiile impuse de MS pentru funcţia de manager. Din iulie până în 21 decembrie 2009, funcţia de manager a fost ocupată interimar de către directorul medical al Spitalului “Alexandru Obregia” din acea perioadă.

>